ZVUČNE ČESTITKE

Inovativni potez grupe ‘marisol‘: Pošaljite razglednicu svojoj obitelji i prijateljima i poklonite im album

Kao što i u glazbi spajaju nostalgiju s futurističkim zvukovima, akustično-elektronski dvojac marisol odlučili su promovirati svoj debitantski album ‘Žene mape‘ na intrigantan način koji pomiruje stari način komunikacije sa suvremenom tehnologijom: obožavateljima su ponudili razglednice s kojima mogu prijateljima poslati njihovu glazbu.

Grupa je glazbene razglednice predstavila uoči svojeg koncerta u dvorištu zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, koji će biti održan 23. rujna. Sam princip razglednica je vrlo jednostavan – isprva izgledaju kao atraktivne, ali obične "kartoline", no na sebi imaju otisnut jedinstveni kod uz pomoć kojega primatelj može preuzeti album grupe marisol.

image
Razglednice je ilustrirala Maja Vican.
PRESS

"Želimo oživjeti dobre, sad već pomalo zaboravljene, brižne običaje i postići efekt iznenađenja kada u poštanskom sandučiću pronađete komadić pažnje drage vam osobe. Dašak novog, tj. modernog, je što naše zvučne razglednice na sebi imaju QR kod za download albuma “Žene mape", a to što se mogu poslati poštom u bilo koji kutak svijeta ostavlja jednu, sad već retro-nostalgičnu notu”, kazali su iz Erol i Josipa, dvojac iz grupe marisol, zašto su se odlučili na ovakvu promociju svoje glazbe.

Za vizuale zvučnih čestitki je zaslužna Maja Vican, a obožavateljima će biti dostupne na koncertnoj promociji albuma "Žene mape".

image
Glazbena razglednica grupe Marisol.
PRESS

Grupa marisol pojavila se na glazbenoj sceni prošle godine s debitantskim singlom "Kontrol frik". Svoj su stil opisali kao mango-pop, a uslijedili su također dobro prihvaćeni singlovi "Pasivna agresija" i "Trio De Janeiro".

Zagrebački nastup ujedno će biti njihov prvi koncert uživo s bendom, pa je za tu prigodu dvojac postao petorka - uz Erola i Josipu zasvirat će Jerko Jurin, majstor bubnjar, Marino Vinja na basu i synthevima, dok se kao prateći vokal pridružuje Katarina Matković.

Linker
19. travanj 2024 11:03