Sara Pukanić
NOVI SPOT

Irena Žilić energičnim singlom 'The Moon' najavljuje novi album

Mlada zagrebačka kantautorica Irena Žilić oduševila je publiku i struku EP-em "Days of Innocence" te albumom "Travelling", koji je bio proglašen jednim od najznačajnijih hrvatskih/domaćih izdanja u 2014. Posljednjih nekoliko mjeseci priprema novi materijal, a "The Moon" je prva od pjesama s nadolazećeg, drugog albuma.

"Trenutačno sam u procesu završavanja drugog albuma koji, za razliku od prvijenca “Travelling”, nosi nešto drugačiju atmosferu i priču. Album snima i producira Mark Mrakovčić ali sam način snimanja albuma je ovaj put promijenjen. Aranžiranje je rađeno u studiju, tijekom snimanja, što je omogućilo dosta drukčiji pristup produkciji. Vjerujem da se to posebno čuje na “The Moon” koja je, baš iz razloga što ima određeni pomak od prijašnjeg materijala, izabrana kao prva tj “izlazna” pjesma za novi album", rekla je Irena.

Irena Žilić se glazbom počela baviti još prije desetak godina svirajući gitaru, no tek je u posljednjih nekoliko godina krenula s objavljivanjem vlastitog materijala, a publiku je osvojila svojim ekspresivnim vokalom. Nastupala je diljem Hrvatske i regije, no među upečatljivijim koncertima su svakako rasprodani koncerti u KD Vatroslav Lisinski i Tvornici Kulture, te nastup na Waves Vienna festivalu.

“U planu je izlazak albuma u 2017 te koncerti u Hrvatskoj i regiji, a nadam se da će im se pridružiti i poneki europski datum", dodaje kantautorica.

Linker
07. prosinac 2022 09:14