Limitirana kolekcija

Ispreplitanje zlata, srebra, gorskog kristala i oniksa u ‘režiji‘ Nenada Sovilja

Zagrebački kreator nakita i kipar predstavlja kolekciju ‘Phoenix‘ kojom u prvi plan stavlja igru crnog dragog kamena i bijelog kvarca.

Osobnu transformaciju i adaptaciju, kao procese koji su sastavnica života svih bića, eminentni hrvatski dizajner nakita Nenad Sovilj tematizira u svojoj novoj, sedamnaestoj po redu, kolekciji Phoenix. Njena osobitost jest odsustvo boja i smole, inače glavnog autorova materijala, te stroga geometrijska forma, što ju čini izrazito "gender” neutralnom ali ipak, s naglaskom na muškoj energiji.

image

Nova kolekcija Nenada Sovilja.

PRESS

Kolekcija je u cijelosti izrađena ručno od zlata i srebra, a od dragog kamenja Nenad Sovilj koristio je isključivo crni oniks i gorski kristal. Upravo je odsustvo smole te korištenje isključivo dragog kamenja i plemenitih kovina snažan transformacijski element Soviljeva rada, čime umjetnik najavljuje prekretnicu na svojem putu, koji za njega predstavlja sve veću usmjerenost istraživanju plemenitih metala i dragog kamenja u njegovu umjetničkom izražavanju.

image

Nova kolekcija Nenada Sovilja.

PRESS

Kolekcija "Phoenix" nazvana je prema mitološkoj ptici koja život završava samozapaljenjem u plamenu stvarajući novi iz vlastitog pepela.

Pojam phoenix simbolizira besmrtnost, vječni život i Sunce izmjenom ciklusa na temelju vlastite odluke i pomoću unutarnje božanske snage stvara vatrene iskre života.

Linker
16. travanj 2024 05:57