odličan film

Izašao je trailer za novi film "Igre gladi", radnja filma vraća se desetljećima unazad

"The Ballad of Songbirds and Snakes" je prequel poznate trilogije "Igre gladi", a u glavnim ulogama se pojavljuju Rachel Zegler i Tom Blyth.

Izašao je novi trailer za nastavak film "Igre gladi", a radi se o prequelu "The Ballad of Songbirds and Snakes". Radnja filma prati mladog Snowa desetljećima prije nego što je Katnis Everdeen nastupila na scenu. Hvaljena filmska adaptacija "Igre gladi" istoimenog romane sutorice Suzanne Collins dobila je nastavak. "The Ballad of Songbirds and Snakes" je prequel filma i vraća nas desetljećima unazad prije nego što je Katniss Everdeen postala glavna zvijezda filmova "Igre gladi". U ovom filmu u centru radnje se pronašla Lucy Gray Baird koju glumi Rachel Zegler.

Nakon skupog i dugog rata u Distriktima, Kaptol je i dalje teško oštećen i tek se počinje oporavljati nakon pobjede. Obitelj Snow, koja je nekoć bila moćna zapala je u teška vremena zbog uništenja njihove tvornice streljiva u Okrugu 13. Coriolanus Snow (Tom Blyth) je posljednja nada za svoju obitelj, a svoje dane provodi zajedno s bakom i rođakinjom Tigris (Hunter Schafer). Ipak, uskoro mu se dodjeljuje uloga mentora za Lucy, odabranicu iz siromašnog okruga 12 koja je osvojila publiku Panema svojim šarmom pa Snow vidi priliku da promjeni njihove sudbine. Show se ujedinjuje s Lucy kako bi okrenuo izglede u svoju korist. Trailer daje uvid u uništeni krajolik arene Igara i neke od užasa s kojima će se Lucy i njezini kolege morati suočiti.

„The Ballad of Songbirds and Snakes“ je u kinima od 17. studenog.

Rachel Zegler pripala je uloga Lucy, a proslavila se ulogom u mjuziklu "West Side Story" u režiji Stevena Spielberga. Od filmske miljenice postala je izvor kontroverzi, a razlog tomu je što je dobivanjem uloge u remakeu "Snjeguljice" počela kritizirati originalni animirani film iz 1937. godine. Mlada glumica je priznala kako zapravo mrzi originalnu priču o Snjeguljici i Princu koji ju uhodi, što je dovelo do većeg razgovora - s konzervativcima koji su se žalili da Disneyevi filmovi postaju previše “woke", a obožavatelji originalne Snjeguljice izrazili su zabrinutost zbog Disneyjevog "pseudo-feminizma". Film se također od samog početka susreće s kritikama zbog davanja glavne uloge Zegler, latino glumici, budući da je originalna priča zapravo stara njemačka bajka.

image
ENTERTAINMENT PICTURES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Zegler je rođena 3. svibnja 2001. u New Jerseyju. Glumica je kolumbijskog porijekla s majčine, a poljskog s očeve strane. U srednjoj školi počela je aktivno sudjelovati u kazališnoj skupini te glumila u školskim obradama mjuzikala “Ljepotica i zvijer”, “Mala Sirena”, “Shrek” i mnogim drugim. Za kazališne uloge dobila je nominacije za nagradu Metro u kategoriji glumica u glavnoj ulozi.

Tom Blyth kojem je pripala uloga Snowa, engleski je glumac, rođen u Birminghamu. Glumio je u filmovima "Scott and Sid", "Benediction", a ima i sporednu seriju u HBO seriji "The Gilded Age". Otac mu je bio producent sapunica Gavin Blyth, a preminuo je kada je Tom imao samo 14 godina.

Linker
24. travanj 2024 20:47