Velika obljetnica

Koncert za dušu i plemenitu stvar: Hrvatska liga protiv raka obilježila dva velika datuma

Hrvatska liga protiv raka povodom 56. rođendana i uoči Svjetskog dana bolesnika, organizirala je koncert pod nazivom ‘Koncert za dušu‘ koji je oduševio sve prisutne.

Hrvatska liga protiv raka povodom 56. rođendana i uoči Svjetskog dana bolesnika organizirala je koncert pod nazivom "Koncert za dušu" koji je oduševio sve prisutne. U suradnji s Institutom Liszt - Mađarskim kulturim centrom Zagreb, gdje je održan bogat i raznolik muzički program, a sve s ciljem prikupljanja potrebnih sredstava za pomoć oboljelima od raka, mnogobrojni uzvanici svojim dolaskom na koncert ujedno su pružili i potporu svim oboljelima.

Na samom početku ravnateljica Instituta Liszt - Mađarskog kulturnog centra, Anna Mladenovics pozdravila je sve prisutne i istaknula zadovoljstvo lijepom suradnjom u organizaciji koncerta Hrvatske lige protiv raka. U ime Hrvatske lige protiv raka, riječima zahvale na dolasku i podršci ovom Liginu obljetničkom događaju, uzvanicima se obratio predsjednik Lige prof.dr. Damir Eljuga te istaknuo važnost rada i svih akcija koje Hrvatska liga protiv raka godinama aktivno organizira i time širi svijest o prevenciji zloćudnih bolesti.

image

Ida Gamulin i Naomi Konforta

MIRKO JANKOVIC
image

Mladi pijanist Jan Nikovia

MIRKO JANKOVIC

"Koncert za dušu" okupio je divne i u svijetu poznate umjetnike kao što je naša ugledna pijanistica Ida Gamulin koja je oduševila izvedbom skladbe Dore Pejacevich u spomen na 100 obljetnicu njezine smrti; "Ruža i Karanfil" iz ciklusa "Život cvijeća", a potom su Ida Gamulin i mlada talentirana violinistica Naomi Konforta izvele skladbu Camille-a Saint - Saens-a: "Introduction and Rondo Capriccioso".

Naša poznata sopranistica Arijana Giglijani Philipp, izvela je skladbe; Puccini "O mio babbino caro", Ivo Tijardović "Mala Floramye - Daleko m’e biser mora" uz klavirsku pratnju našeg poznatog korepetitora Đorđa Manojlovića. Zagrebački tamburaški kvartet, jedinstven u svjetskim razmjerima izveo je skladbu Astora Piazzola "Fuga y misterio" u obradi Franje Pećarića.

image

Arijana Giglijani Philipp

MIRKO JANKOVIC
image

Koncert Hrvatske lige protiv raka

MIRKO JANKOVIC

Mladi i iznimno talentirani pijanist Jan Niković oduševio je virtuoznom izvedbom "Mađarske rapsodije" Franza Liszta. Naš legendarni pjevač i zabavljač Miro Ungar otpjevao je "Le feuilles mortes/ Uvelo lišće"- M.J.Cosma, T.J.Prevet te "Strangers in the night"- M.B.Kaempfert, T.C.Singleton/E.Snyder također uz sjajnu klavirsku pratnju Đorđa Manojlovića, u spomen na velikog Ivu Robića u prigodi stote obljetnice njegova rođenja. Publika je uživala u sjajnim izvedbama, a svi su umjetnici na kraju koncerta nagrađeni dugim pljeskom s ovacijama.

image

Zagrebački tamburaški kvartet u društvu Anne Mladenovics i dr. Eljuge

MIRKO JANKOVIC
image

Kanadski veleposlanik Alan Bowman i Damir Eljuga

MIRKO JANKOVIC
image

Bubnjar Borna Šercar

MIRKO JANKOVIC
Linker
22. travanj 2024 12:58