Lena Kramarić: Roza (magic)/ Izvor: Tumblr
DUBROVAČKA IZLOŽBA SJAJNE MLADE SLIKARICE

Lena Kramarić izlaže u Društvu prijatelja dubrovačke starine

U ponedjeljak, 25. srpnja, u 20 sati, u izložbenom prostoru Društva prijatelja dubrovačke starine u Dubrovniku, otvara se izložba slika vrlo zanimljive mlade slikarice Lene Kramarić. Izložba ostaje otvorena do 7. kolovoza.

Lena Kramarić o svome radu kaže: “Na introspektivan i autoreferencijalan način istražujem svijet oko sebe u odnosu na svoj unutarnji svijet, povezujem motive realnog i irealnog, stvarnog, imaginarnog i podsvjesnog u narativnim prizorima a promatraču otvaram prostor za individualne interpretacije. Razmišljam slikajući. Priprema za izvedbu su skice koje od 0-24 nastaju u mojoj glavi. Kada se ruka dočepa alata radim spontano i brzo, često više radova istodobno. U radovima ima čitljivih, ali i teže dokučivih mjesta, simbola i elemenata iz stvarnog okruženja koji čine kolaž emocija, stanja i riječi. Kolaž kao likovna tehnika sastavni je dio mojih radova, kao i crtež s kojim sve započinjem i završavam.”

Lena Kramarić: Wooden II/ Izvor: Tumblr

Lena Kramarić rođena je 1982. u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (Grafički odsjek) u Zagrebu upisuje Akademiju likovnih umjetnosti (Nastavnički odsjek, smjer slikarstvo) kojeg završava 2008. godine te nastavlja obrazovanje na Poslijediplomskom doktorskom studiju slikarstva pod mentorstvom prof. D. Sokića. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU). Uz likovno stvaralaštvo radila je i kao profesorica povijesti umjetnosti, kreirala i vodila brojne likovne radionice, bavila se grafičkim dizajnom i izradom ilustracija kao i dizajnom interijera. Trenutačno živi i radi u Dubrovniku.

Linker
24. travanj 2024 10:06