PREMIJERA

Ljubavna priča iz hotela Pula zaintrigirala je maštu brojnih okupljenih

Zagrebačkom premijerom započela je kinodistribucija filma "Hotel Pula" redatelja Andreja Korovljeva.

Emotivna drama o nemogućoj ljubavi pulske maturantice Une i izbjeglice Mahira zaintrigirala je maštu uzvanika, među kojima su bili aktivistica Rada Borić i glumac Janko Popović Volarić.

"Hotel Pula je prvenstveno ljubavni film nabijen emocijama, a takve su bile i reakcije gledatelja. Vjerujem da će svatko tko ga pogleda u kinu osjetiti tu emociju", rekao je redatelj Andrej Korovljev koji je zagrebačku premijeru posvetio glumcu Jasminu Telaloviću, koji je u njegovom filmu ostvario svoju posljednju ulogu.

image

Rada Borić

SANDRO LENDLER

Nakon premijere najviše je čestitki primila mlada glumica Nika Grbelja, koja je odigrala glavnu ulogu, a među članovima ekipe bili su direktor fotografije Stanko Herceg, scenarist Ivan Turković Krnjak, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, dizajner zvuka Bojan Kondres, skladatelj Dalibor Grubačević te glumci Nika Ivančić, Pavao Novak, Luka Juričić, Romina Vitasović Lučić i Tino Trkulja.

image

Ekipa filma

SANDRO LENDLER

Film je snimljen prema motivima romana Pula Vladimira Stojsavljevića, čija se radnja odigrava u Puli 1995., a prati priču 38-godišnjeg Mahira (Ermin Bravo), izbjeglice iz ratom poharane BiH, čiji su dani jednolični i prazni, sve dok jedne tople ljetne noći prvi put ne ugleda Unu (Nika Grbelja), mladu Puljanku, a taj iznenadni susret u njemu pobudi nadu za novi početak.

image

Redatelj Andrej Korovljev

SANDRO LENDLER
image

Nika Grbelja i Nika Ivančić

SANDRO LENDLER
image

Nika Grbelja

SANDRO LENDLER
image

Hotel Pula je u kinima

SANDRO LENDLER
image

Stanko Herceg i Janko Popović Volarić

SANDRO LENDLER
Linker
10. studeni 2023 09:52