Getty Images
na Broadwayu

Na kazališne daske uskoro dolazi mjuzikl o neprežaljenoj princezi Diani

Jednostavno ime, ali moćna ličnost - nikad prežaljena 'princeza naroda', kako su je nazivali, dobiva svoj mjuzikl koji će na kazališne daske Broadwaya biti postavljen od sljedeće godine.

Mjuzikl jednostavna naziva "Diana", o tragično preminuloj britanskoj princezi koja je 'uzdrmala' kraljevsku obitelj i odlučila se za vlastiti put zbog čega je postala bezvremena, iduće će godine biti postavljen na kazališnim daskama Broadwaya.

Glazbu za mjuzikl napisao je klavijaturist Bon Jovija David Bryan, koji je 2010. godine osvojio dvije nagrade Tony za scenski show Memphis, a glavna uloga dodijeljena je Jeanni de Waal, kazališnoj glumici koja je nastupala u broadwayskim predstavama 'American Idiot' i 'Kinky Boots', piše BBC.

"Djelovala je tako da su se zbog nje svi osjećali posebno, bez obzira na to kojeg su staleža. Mislim da tu njezinu osobinu svi želimo slaviti.", kazala je o pokojnoj princezi glumica. Uloga princa Charlesa dodijeljena je glumcu Roeu Hartrampfu. U mjuziklu će biti puno glazbe koja će dočarati ponašanje paparazza, život s Windsorima, vezu Diane o kojoj se šuškalo s Jamesom Hewittom, a jedna se zove 'Secrets and Lies'. Mjuzikl sadrži brojne glazbene brojeve potrebne za hit predstavu.

NEWCASTLE, AUSTRALIA - 1983: Princess Diana And Prince Charles watch an official event during their first royal Australian tour 1983 IN Newcastle, Austrlia. (Photo by Patrick Riviere/Getty Images)
Getty Images

"Premda će se članovi kraljevske obitelji vjerojatno naljutiti na glumce koji ih na pozornici prikazuju polugole i u krevetu, britanska javnost na tome neće zamjeriti", komentirala je kritičarka Deborah Wilker. Premijera mjuzikla održat će se 2. ožujka iduće godine u kazalištu Longacre, a službeni datum početka prikazivanja je 31. ožujka. Još nije poznato hoće li se predstava u dogledno vrijeme prikazivati i u Velikoj Britaniji.

Linker
28. rujan 2022 16:19