božić dolazi

Najljepše doba godine: Bajkovita predstava "Orašar" u Zagrebu, Splitu, Zadru, Čakovcu...

Gledatelji će moći uživati nu tradicionalnoj božićnoj predstavi "Orašar" u većim hrvatskim gradovima, a prva će biti u splitskoj dvorani Gripe.

U subotu, 2. prosinca, splitska velika dvorana Gripe postat će kazalište kojim će zavladati igračke, vojnici, vile, miševi i djevojčica Klara iz čijeg sna je nastala jedna od najljepših blagdanskih bajki za sve generacije. Legendarni balet dovodi produkcijska kuća Art Partner koja ponosno najavljuje njegov potpuno novi izgled koji će oduševiti gledatelje.

image
PRESS

"Publika će imati jedinstvenu priliku uroniti u događanja ove bajkovite priče zahvaljujući bogatoj scenografiji i obilju scenskih rekvizita koji će popuniti cijeli prostor. Očekuje vas pravi svečani ugođaj uz brojne kandelabre s upaljenim svijećama, veliki kamin oko kojeg se odvija radnja, antički stupovi ovijeni nježnim buketićima cvijeća koji nas prenose u bajkovit svijet čarolije, šaroliki kostimi inspirirani francuskim gozbama i balovima, raznovrsni specijalni efekti i još puno toga", poručio je Ivan Zhuravlev, umjetnički direktor Art Partnera i direktor Ukrajinskog klasičnog baleta koji će biti zadužen za izvedbu baletnog „čuda“.

image
PRESS

Riječ je o nagrađivanoj skupini koja tradicionalnom baletu pristupa na moderniji način zahvaljujući raznolikosti pohađanih baletnih škola, svestranosti i dubini kulturne baštine koju plesači donose sa sobom u ovu plesnu simbiozu.

image
PRESS

Gledanje "Orašara" u najljepše doba godine je tradicija među domaćom i svjetskom publikom za koju se uvijek traži ulaznica više. Ovo će biti 4. uspješna turneja u Hrvatskoj, a predstavu je do sada pogledalo više od 25.000 oduševljenih gledatelja. Nakon Splita, ova umjetnička trupa 6.12. gostuje u Zadru, u Zagrebu 9. i 10.12., a potom 16. prosinca nastavlja u Čakovcu. Termini ostalih izvedbi u Hrvatskoj i regiji bit će uskoro objavljeni.

image
PRESS

"Orašar" je priča o djevojčici Klari koja na Badnju večer ispod bora pronalazi neobični dar - drvenog orašara kojim se razbijaju orasi. Držeći ga u naručju, zaspi i sanja svijet mašte u kojem igračke i strahovi oživljavaju, a djetinjstvo postaje balet. Vođena drvenom lutkom koja postaje šarmantni princ, mlada Klara suočava se sa svojim strepnjama i željama. Skladatelj Petar Iljič Čajkovski skladao je ovu zimsku bajku na osnovi priče "Orašar i kralj miševa". Niti godinu dana nakon prve izvedbe, Čajkovski je preminuo niti ne sluteći kakav će utjecaj njegovo djelo imati na publiku diljem svijeta.

image

Karte možete kupiti u poslovnicama Eventim ili na njihovoj web stranici.

PRESS
Linker
22. travanj 2024 14:46