Kraj ere

Nakon 36 godina gasi se MTV News – format koji je odgojio brojne generacije

MTV News i nakon nekoliko desetljeća postojanja uživao je status jednog od omiljenih medijskih formata.

Bez obzira na to kojoj generaciji pripadate, MTV News svima je dobro znana adresa. Ipak, generaciju X i milenijalce vežu posebne „emocije” za ovu platformu, pa nas ne čudi što je vijest o ukidanju iste poprilično glasno odjeknula. Nakon 36 godina MTV News se i službeno glasi, a navodno se razlog krije u masovnim otpuštanjima, odnosno činjenici da je matična tvrtka smanjila postojeći tim za čak 25% što je posljedično dovelo do nemogućnosti normalnog funkcioniranja brenda.

MTV News pokrenut je prije više od tri desetljeća i to s emisijom „The Week in Rock” koju je vodio Kurt Loder. Uslijedio je još niz emisija i formata koji su obilježili pop kulturu, a isto tako, MTV News katkad je donosio i loše vijesti poput one o smrti frontmena Nirvane, kultnog Kurta Cobaina. Nedugo nakon nemilog događaja koji je poprilično potresao svijet glazbe, dopisnice MTV Newsa, Tabitha Soren i Alison Stewart, izazvale su veliku pozornost kada su u intervjuu predsjednika Billa Clintona upitale nosi li bokserice ili gaćice.

Na društvenim mrežama obožavatelji MTV Newsa izrazili su negodovanje i žaljenje povodom zatvaranja, a uz komentare poput „ne mogu vjerovati da se ovo događa”, entuzijasti pop kulture ističu kako je ovo zaista kraj jedne ere uz koju su odrasli i koja ih je pravovremeno informirala o aktualnostima i plasirala sadržaj koji je lako pronalazio put do publike te istu zadržao na „svojoj” strani dugi niz godina.

Chris McCarthy, Showtime/MTV Entertainment Studios i predsjednik Paramount Media Networksa, za Variety su istaknuli da je ovo teško, ali važno strateško prestrojavanje firme te da će se ukidanjem određenih jedinica i racionalizacijom drugih, moći smanjiti troškovi što će doprinijeti boljem općem poslovanju i napredovanju.

Linker
20. travanj 2024 00:52