INSTAGRAM
Pop diva

Nakon dvije godine pauze Kylie Minogue objavila novi album: "Donosim melankolično uzbuđenje!"

Australska pop diva objavila je dugoočekivani album "Tension", a neke od pjesama je i sama napisala.

Australska pop diva objavila je dugoočekivani album "Tension", a neke od pjesama je i sama napisala.

Kylie Minogue objavila je svoj novi album pod imenom "Tension". Album dolazi nakon dvije godine pauze i pjevačica je rekla da je to savršen spoj osobne refleksije i jakog osjećaja melankolije. Poznata Australska pjevačica je rekla da album nije napravljen s ciljem da obradi određenu tematiku, već da zabavi publiku i unese malo emocije. Ovo je 16. po redu album poznate pop dive, a neke pjesme je i sama Kylie pisala. "Htjela sam proslaviti svaku pjesmu posebno i zaroniti u tu slobodu. Rekla bih da je to spoj osobnog razmišljanja, napuštanja kluba i melankoličnog uzbuđenja", rekla je pjevačica o svom novom albumu.

"Padam Padam" je singl kolji je izašao u svibnju i predvodnik je albuma, a kombinacija je nježne intonacije Kylie i genijalnog dijela electro-house glazbe. Inače, pjesma je dobila naziv po imitiranju brzih otkucaja srca, a sama pjesma je postala brzo popularna na TikToku. Pjevačica je otkrila da je kroz ovaj album uspjela prebroditi teške situacije koje su joj se dogodile u životu.

Kylie ima dugu karijeru koja se proteže preko 30 godina, a u njoj je prodala preko 80 milijuna ploča diljem svijeta. Njezine brojne nagrade uključuju tri BRIT awardsa, dvije MTV nagrade i Grammy, a neki od njezinih najpoznatijih hitova su "Can‘t get you out of my head", "Come into My World", "Spinning Around" i drugi. Rođena je u Melbourneu 28. svibnja 1968. kao kći bivše baletne plesačice Carol Ann Minogue i računovođe Ronalda Charlesa Minoguea. Ime je dobila po riječi ‘nyungar’, što znači bumerang, i najstarija je od troje djece - njezin brat Brendan snimatelj je u Australiji, a sestra Dannii također je pjevačica te televizijska voditeljica.

Ovisno o financijskoj situaciji, obitelj se selila po predgrađu Melbournea, što je Kylie kao dijete silno uznemiravalo. Često bi ostajala kod kući sama i vrijeme provodila čitajući, šivajući te učeći svirati violinu i klavir. U jednom intervjuu rekla je da zahvaljujući svojoj baki zna šivati, a osim pjevanja, okušala se i u glumi. Naime, karijeru je započela kao glumica u australskim serijama, a ulogu je dobila u seriji "The Henderson Kids". Izbačena je iz druge sezone nakon što je producent Alan Hardy osjetio potrebu da njezin lik više nema smisla. Kasnije je pjevačica rekla da je to najbolja stvar koja joj se mogla dogoditi, jer se upravo nakon toga posvetila svojoj glazbenoj karijeri.

Ipak, iako je imala uspješnu karijeru, zdravlje joj se nažalost pogoršalo. Pjevačici je dijagnosticiran rak dojke 2005. godine kada je imala samo 36 godina zbog čeka je morala otkazati svoju turneju "Showgirl". Svoju bolest je u početku držala u tajnosti, a tek kada nije mogla nastupiti na dobrotvornom balu za žrtve raka, objavila je poruku da se i sama liječi od karcinoma te da planira preživjeti predstojeću bitku, koju je i pobijedila.

Linker
28. travanj 2024 22:26