Kapetsarovitch duo

Nastup omiljene pjevačice: Vesna Pisarović Zagrepčanima priprema pravu glazbenu poslasticu

U ponedjeljak, 22. studenog, Jazz u Močvari donosi Kapetsarovitch, jazz duo Vesne Pisarović i Ivana Kapeca!

Zagreb očekuje prava jazz poslastica početkom idućeg tjedna, naime u ponedjeljak 22. studenog Vesna Pisarović udružena s gitaristom Ivanom Kapecom održat će koncert njihova Kapetsarovitch jazz dua. Glazbenici će nastupiti u klubu Močvara.

Poigravajući se repertoarom Steve Lacyja, Mal Waldrona i Monka te povremenim izletima u "slobodne" sfere zvuka i forme, duo Kapetsarovitch istražuje što je sve "rubno" unutar onoga što se naziva jazz idiomom.

Vesnino suptilno igranje s jezikom samim, eksperimentiranje s frazom te korištenje naprednih vokalnih tehnika tako se sučeljava s elegantnim dronom i inventivnošću Ivanove gitare. Posredstvom neprestanih subverzija očekivanih uloga, te kroz poigravanje s teksturom, timbrima i formom, ovaj duo otvara čitav kozmos mogućih i nemogućih muzičkih svjetova, kao satkanih za eksperiment i za improvizaciju.

image

Kapetsarovitch jazz duo

PROMO

Vesna Pisarović (Zagreb)

Vesna Pisarović renomirana je hrvatska pjevačica koju do jazza vodi neuobičajan put, uz radikalan zaokret u glazbenom izričaju. Nakon dugogodišnje istaknute karijere u popularnoj glazbi u Hrvatskoj i drugim zemljama bivše Jugoslavije, 2012. godine objavljuje svoj jazz prvijenac "With Suspicious Minds" pri znamenitoj berlinskoj avangardnoj etiketi "Jazzwerkstatt". Naknadno objavljuje i jazz albume "The Great Yugoslav Songbook" i "Petit Standard". Trenutno živi i radi između Berlina i Zagreba, surađujući s brojnim glazbenicima kao što su Greg Cohen, Tony Buck, Chris Abrahams, Chris Dahlgren, John Betsch, Gerhard Gschlößl, Steve Heather, Clayton Thomas, Wolfgang Schmidtke, Axel Dörner, Noel Akchoté, Ivan Kapec, Ivar Roban Križić, Matija Dedić i mnogi drugi.

Pogledajte video

Čitajte i: Ekskluzivni editorijal s Vesnom Pisarović: Udala sam se u trapericama i čizmama. Vani je bilo hladno, kraj listopada...‘

Ivan Kapec (Zagreb)

Ivan Kapec istaknuti je i nagrađivani gitarist i kompozitor iz Zagreba koji je na hrvatskoj jazz i elektronskoj sceni prisutan od ranih devedesetih. Uz mnogobrojne suradnje i projekte unutar ex-Yu regije (s Laboshem, Jankom Novoselićem, Mirom Kadoićem te Majom Posavec), kao i na Balkanu (s Rumunjskim ansamblom Anron Pann Band), vodio je grupe Capisconne i TrianguliZona. Inicijator je programa i serije koncerata improvizirane glazbe pod nazivom "Sunrise Sessions" kao i emisije "Jazzolovka" na HRT-u. Vlastitu glazbu predstavio je u mnogim zemljama diljem Europe te u SAD-u.

image

Kapetsarovitch jazz duo

PROMO

Detalji o koncertu

Koncert u ponedjeljak 22. studenog, počinje u 20 sati, vrata kluba otvaraju se u 19 sati. Karte se mogu kupiti po svijeni od 40, odnosno 50 kuna, na prodajnim mjestima Entria.

Covid putovnice nisu potrebne. Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen. Zbog epidemioloških mjera vodimo pisanu evidenciju posjetitelja pa vas molimo da dođete prije početka koncerta kako bi izbjegli gužvu na ulazu i kako ne bi zakasnili na početak koncerta.

Čitajte i: Novi album Tonija Starešinića nastao je kao najnužnija potreba za preživljavanjem duha, uma i tijela u pandemiji

Linker
15. travanj 2024 16:36