Koncertni vodič

Od Berlinske filharmonije do zvijezdi hip-hopa, pred nama je raznovrsna koncertna ponuda

Tjedan pred nama donosi sve više koncerata, sastavili smo vodič za lakše snalaženje.

Ako ste se zaželjeli dobrih svirki uživo, vjerojatno će vas razveseliti činjenica da nadolazeći vikend i tjedan donose brojne koncerte. Od prvaka trapa i hip-hopa, manjih jazz-improvizacija, Zagrebačka publika i njihovi gosti imaju priliku vidjeti jedan od najvećih simfonijskih orkestara u povijesti glazbe Berliner Philharmoniker. Osim toga, ljubitelji urbanog zvuka konačno su dočekali održavanje November festa, koji je zbog pandemije iz studenog prebačen na veljaču.

Revirgin i Lepša Brena, četvrtak 17. veljače, Kset

U četvrtak, 17. veljače klub Kset ugošćuje dva benda - Lepšu Brenu i Revirgin. Čakovec i Novi Sad, arhi-pop i najhladniji grad. Kroz širinu zvuka i igre riječima, ova dva benda prenijeti će nam krajobraz i karakteristike, osobnosti i obrasce poznatih im gradova i njihovih osobnih iskustva.

image

Revirgin i Lepša Brena

PRESS

Žanrovski ih spajaju elementi elektronike, synthova, prizvuk post-punka i širina pomalo hladnog i distanciranog elektronsko-gitarističkog instrumentala koji još dugo odzvanja za njima. Ulaznice za koncert po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna mogu se kupiti putem Entrio sustava. Na dan koncerta cijena karte će biti 45 kuna. Na ulazu će biti potrebno predočiti EU COVID potvrdu s QR kodom.

November Fest, 18. i 19. veljače u Domu sportova

November Fest, dvodnevni je glazbeni festival koji promiče kvalitetnu glazbu i potiče na promišljanje o odgovornosti prema vlastitom zdravlju. Zbog pogoršanja situacije s pandemijom Festival će se umjesto 19. i 20. studenog 2021., po prvi put održati 18. i 19. veljače 2022. godine u maloj dvorani Doma sportova. U petak 18.veljače nastupit će Elemental, TBF i posebni gosti Atomic Dance Factory i DJ Rea, a u subotu 19. veljače - Silente, Neno Belan & Fiumens i posebna gošća DJ Rea. Koncerti počinu u 20 sati, a vrata se otvaraju u 18 sati.

image

November Fest

PRESS

Cijena jednodnevnih ulaznica je 120, odnosno 140 kuna na dan koncerta. Dvodnevne festivalske ulaznice mogu se nabaviti po cijeni od 200, dok će cijena na dan koncerta biti 240 kuna. Festivalske ulaznice nisu prenosive na drugu osobu i na blagajni Festivala potrebno ih je zamijeniti za narukvicu.

Krankšvester, petak 18. veljače, Tvornica kulture

"Nekada smo nosili vrećice iz Caritasa, sada nosimo vreće pune Adidasa!", najavili su svoj zagrebački koncert Krankšvesteri, hip hop sastav iz Osijeka. Event je zakazan za petak 18. veljače za 19,30 sati.

image

Krankšvester

PRESS

Ulaznice u pretprodaji po 70, a na dan koncerta po 90 kuna, moguće je kupiti online i na mjestima Drito bar, Dirty Old Shop i Rockmark. Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice. Broj ulaznica ograničen je poradi kapaciteta, zainteresiranima predlažemo da ih osiguraju u pretprodaji.

Čitajte i: Dolaze nakon više odgađanja: Elektornički duo iz SAD-a najavio koncert u Zagrebu

Fred Lanz, petak 18. veljače, Močvara

Začarana Močvara predstavlja Freda Lanza, hrvatsko-francuskog kantautora, već dobro poznatog mnogima koji prate našu nezavisnu glazbenu scenu. Koncert se održava u petak 18. veljače u klubu Močvara.

image

Fred Lanz

PRESS

Fred Lanz glazbenik je iz Francuske koji se doselio u Zagreb prije 12 godine. Do sada je surađivao i nastupao s Ninom Romić, Drvoredom, Doringom i Antenatom te je nakon nekoliko godina pjevanja na francuskom odlučio zasvirati pod svojim imenom i publici predstaviti svoj novi autorski projekt na hrvatskom, kako bi ljudi konačno mogli razumjeti o čemu pjeva. Vrata kluba se otvaraju u 21,30, a početak je zakazan za 22,30. Ulaznice po cijeni 30 kuna u pretprodaji ili 40 kuna na ulazu u klub. Covid putovnice nisu potrebne. Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.

Denis & Denis, subota 19. veljače, Boogaloo

Riječke electro pop legende Denis & Denis nastupaju na 80's partyju u subotu 19. veljače u zagrebačkom Boogaloo clubu. Denis & Denis su Marina Perazić i Davor Tolja osnovali 1982., a njihov prvi album "Čuvaj se!" spada u remek-djela i izdanja koja su obilježila osamdesete, a čiji sjaj ni danas ne blijedi. Klasici poput "Program tvog kompjutera", "Soba 23", "Ja sam lažljiva", "Oaza snova", "Čuvaj se", "Dio refrena", publika će imati priliku čuti uživo i tulumariti na njihove zarazne bezvremenske elektro pop hitove.

image

Denis & Denis

PRESS

Program će započeti u 19 sati, a cijena ulaznica iznosi 60 kuna, a na dan koncerta 70 kuna i i mogu se kupiti samo preko Entrio.hr online i Entrio prodajnih mjesta. Prema odluci stožera civilne zaštite koncert se može održati samo uz određene uvjete, tj provjeru posjedovanja Covid propusnice ili negativnog PCR testa koji nije stariji od 72 sata ili brzog antigenskog testa koji nije stariji od 48 sati na ulazu u klub.

Bore Balboa, subota 19. veljače, Tvornica Kulture

"Recite svima da Bore drži igru, neka svi sad to shvate, ok?", stoji u najavi zagrebačkog koncerta domaće rap senzacije Bore Balboa. U subotu 19. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture event je zakazan za 20 sati.

image

Bore Balboa

PRESS

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji po 40 kuna, na linku ili na mjestima: Drito bar, Dirty Old Shop i Rockmark, na dan koncerta karta je 55 kuna. Na ulazu je potrebno pokazati Digitalnu EU Covid potvrdu, ovlašteni rezultat negativnog antigenskog testa ne starijeg od 48 sati ili dokaz o preboljenju u zadnjih 6 mjeseci. Na samom ulazu neće biti testiranja.

Berliner Philharmoniker, subota 19. veljače, KD Vatroslav Lisinski

Jedan od orkestara čiji sam spomen izaziva strahopoštovanje - Berliner Philharmoniker - gostuje u Lisinskom 19. veljače 2022. u godini proslave 140. godišnjice postojanja tog planetarno poznatog orkestra.

image

Berliner Philharmoniker

PRESS

Svjetski prvaci glazbene umjetnosti, jedan od najvećih simfonijskih orkestara u povijesti glazbe, vraća se nakon osam desetljeća! Berliner Philharmoniker predvođeni dirigentom Kirillom Petrenkoom, nastupaju u Velikoj dvorani. Svirali su u današnjem HNK u Zagrebu 1941. godine pod ravnanjem Hansa Knappertsbuscha i Lovre pl. Matačića, a njihov posljednji nastup u Zagrebu bio je 1943. godine pod ravnanjem Hermanna Abendrotha. Program: Bernd Alois Zimmermann: Photoptosis, preludij za veliki orkestar; Witold Lutosławski: Prva simfonija; Johannes Brahms: Druga simfonija u D-duru, op. 73. Informacije o ulaznicama na poveznici.

Lela Kaplowitz, nedjelja 20. veljače, Močvara

Mini Vocal Showcase by Lela Kaplowitz održat će s eu sklopu programa Jazz u Močvari, u nedjelju 20. veljače. U sklopu vokalnih radionica i individualnih satova pjevanja, Lela Kaplowitz uvijek okuplja iznimno talentirane vokaliste koje usmjerava i vodi putem probijanja svojih zona komfora s ciljem dijeljenja svojih talenata sa svijetom. Vokalisti će nastupiti sa šarolikim repertoarom od jazz, bossa nova, blues i musical standarda, do starijih rock i pop obrada.

image

Lela Kaplowitz

PRESS

Showcase Trio čine Joe Kaplowitz (klavir), Bojan Skočilić (kontrabas) i Karlo Kukovačec (bubnjevi). Nastupaju: Toma Gracin (vokal i gitara), Marta Stančin (vokal) & Vedran Suton (gitara i vokal), Nela Marušić Trio (Nela Marušić - vokal i gitara, Mario Vujec - gitara, Slaven Pavišić - cajon), Dolores Magašić (uz pratnju Showcase Tria), Vesna Mlakar (uz pratnju Showcase Tria). Ulaz je besplatan, Covid putovnice nisu potrebne. Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.

Rock The Opera, ponedjeljak 21. veljače, KD Vatroslav Lisinski

Najslavnije i najbolje rock-pjesme u izvedbi Orkestra i zbora Narodnog opernog kazališta iz Novoga Sada. U velikoj koncertnoj dvorani izvodit će se hitovi rock-velikana: Led Zeppelin, Deep Purple, Queen, Pink Floyd, The Rolling Stones, Toto, The Doors, AC/DC, Prince.

image

Rock The Opera

PRESS

Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde i identifikacijske isprave. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kuna moguće je obaviti na dan održavanja programa od 18 sati do 19,30 u prostorima Lisinskog. Ulaznice kupljene za sve ranije odgođene termine vrijede za ovaj termin.

Festival šansone 'Zvonimir Golob', ponedjeljak 21. veljače, KD Vatroslav Lisinski

U Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski, u ponedjeljak 21. veljače u 20 sati održat će s koncert posvećen jednom od najvećih hrvatskih pjesnika ljubavi, Zvonimiru Golobu, koji je uz ostalo bio i osnivač Zagrebačke škole šansone, autor brojnih stihova i pjesama, od kojih je najviše uglazbio Arsen Dedić.

image

Festival šansone 'Zvonimir Golob'

PRESS

Sudjeluju: Ranko Boban, Mladen Burnać, Darko Domijan, Etno duo Goga i Željko, Juraj Galina, Boris Ćiro Gašparac, Nino Golob, Hrvoje Hegedušić, Ženski vokalni sastav Ive, Toni Janković, Paula Jusić, Zrinko Kapetanić (recitator), Vladimir Kočiš-Zec, Zdenka Kovačiček, Željko Krušlin - Kruška, Željka Marinović, Ivica Pepelko, Miroslav Škoro, Mirko Švenda-Žiga, Miro Ungar, Kostadinka Velkovska, Alka Vuica, Dražen Žanko. Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde i identifikacijske isprave. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kuna moguće je obaviti na dan održavanja programa od 18 sati do 19,30 u prostorima Lisinskog.

Impro jazz duo Kiki & Petko (Slovenija), utorak 22. veljače, Močvara

U utorak, 22. veljače, Jazz u Močvari predstavlja Kiki&Petko, slovenski impro jazz duo! Kiki&Petko su Marko Petrušič (klavijature) i Kristijan-Rok Buzeti (bubnjevi). Posljednje dvije godine intenzivnije surađuju baveći se slobodnom improviziranom glazbom.

image

Kiki & Petko

PRESS

Ulaz je besplatan, Covid putovnice nisu potrebne. Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.

Čitajte i: Ljeto nam se smiješi: Objavljena su prva imena izvođača slavljeničkog izdanja hit festivala

Emphasis i Beluga, četvrtak 24. veljače, Dva Osam

Dva benda Beluga i Emphasis nastupaju u četvrtak 24. veljače u zagrebačkom klubu Dva Osam. Emphasis je bend začet u Čakovcu, koji je kroz godine rada izbrusio svoj jedinstveni zvuk oslanjajući se na izražene rifove i mračnu atmosferu. Beluga je nastala 2018. godine, a članovi su aktivni na sceni od još devedesetih (Analena, Ha Det Bra, Pepel Puh, I Don't Think So!, Pitsome Pete... samo su neki od bendova u kojima su prethodno djelovali).

image

Emphasis i Beluga

PRESS

Zvuk Beluge karakterizira naglašena atmosferičnost i melankolija, iako su pjesme ritmički čvrste i ne nedostaje im žestine. Muzika bez tekstova za članove tria predstavlja poseban izazov jer se kroz melodije, efekte i cijelu audio-vizualnu strukturu (bend koristi i video projekcije tijekom svojih nastupa) slušateljima dočarava ono o čemu pjesme "govore". Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice. Broj ulaznica ograničen je poradi kapaciteta, zainteresiranima predlažemo da ih osiguraju u pretprodaji. Cijena ulaznice je 50 kuna u pretprodaji, 70 kuna na ulazu u klub.

Linker
19. travanj 2024 09:34