Koncertni vodič

Od Porina u Osijeku i Valjka u Zagrebu, do Pipsa u Rijeci: Koncerti se vratili na velika vrata

Koncertna događanja sve se više šire iz glavnog, u manje gradove. Osim malenih klubova intimnih atmosfera i tjedan pred nama je nekoliko glazbenih događanja u velikim dvoranama.

U tjednu pred nama sve je više koncerata, a uz klupske događaje, glazbenici se vraćaju na velike pozornice. Najveći koncertni događaji ovog vikenda posvećeni su Akiju Rahimovskom, prvo na Porinu u Osijeku, a zatim u Areni Zagreb gdje se u subotu održava veliki koncert Valjak i prijatelji. Osim toga sve je više koncerata u gradovima izvan Zagreba, s toplijim vemenom i glazbenici su krenuli na turneje.

Živa Voda mini festival - Sviramo za Ukrajinu, četvrtak 24. 3., Vintage Industrial Bar

U četvrtak 24. ožujka glazbenici oko Živa Voda kolektiva udružili su se zbog zajedničkog cilja i poruke mira. Svrha nastupa i hitna reakcija glazbenika je prikupljanje sredstava za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine na području Republike Hrvatske u suradnji sa Zakladom za ljudska prava i solidarnost Solidarna. Nastupaju Dunjaluk, Sara Renar, Gentleman, Truth Tribe + Edo Maajka, Skotni Vrag i Kwaaka Afrobeat. Ulaznice u pretprodaji po 50 kuna mogu se kupiti u Grif / VIB & Dirty Old Shopu.

image

Živa Voda za Ukrajinu

PRESS

Porin u Osijeku, četvrtak 24. 3., dvorana Gradski vrt

Vrhunski glazbenici na velikoj pozornici velike dvorane i s publikom - točno onakva dodjela Porina kakvu pamtimo prije pandemije. Svi oni koji žele prisustvovati Porinu u dvorani Gradski vrt u Osijeku imat će priliku uživo čuti sljedeća glazbena imena: Daria Hodnik, Eric, Filip Rudan, Gibonni, Ivanka Mazurkijević, Katarina Krpan, Katarina Kutnar, Matija Cvek, Mayales, Nela, Saša Lozar, Silente, Šimun Matišić, Tina Vukov, TS Berde Band, Urban, Vanna, Vokalni ansambl Brevis i Zvonimir Šestak.

image

Porin 2022. održat će se u Osijeku

PRESS

Ulaznice se mogu kupiti putem sustava Eventim, po cijeni od 60 kuna. Svi posjetitelji morat će predočiti važeću Covid potvrdu, važeći negativan test na Corona virus ili potvrdu o preboljenju.

A Place To Bury Strangers , četvrtak 24. 3., Močvara

Američki noise rock trio A Place To Bury Strangers nastupit će u klubu Močvara u četvrtak 24. ožujka 2022. Često nazivan najglasnijim bendom New Yorka, APTBS je poznat po nastupima uživo, a svoju glazbu stvara na tromeđi shoegazea, spacea i psihodeličnog rocka. APTBS se vraća u Zagreb, a u klub Močvara na Trnjanskom nasipu stižu us novim albumom na set listi.

image

A Place To Bury Strangers

PRESS

Ulaznice po cijeni od 90 kuna u pretprodaji, na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 110 kuna. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Entria i online.

Čitajte i: Stiže nam najglasniji bend New Yorka: Trio prije dolaska u Zagreb, objavio novu pjesmu

Nilza Costa Quartet, petak 25. 3., Močvara

"Moja muzika dolazi iz duše mog afričkog porijekla, moja muzika je vrisak protiv nepravde, rasizma, imigracije, nasilja i moći. "Tim je riječima pjevačica Nilza Costa u jednom intervjuu najbolje objasnila ideju koja stoji iza njene muzike. Ona je rođena u brazilskom Salvadoru, a od početka svoje glazbene karijere istraživala je afričku glazbu i spajala je s brazilskim glazbenim izričajima. Tako u njenoj glazbi čujemo i sve ono što donose brazilski ritmovi i plesovi poput candomblé, capoeire, sambe duro, naculelê ili cantigas de roda. Jazz/world music atrakcija Nilza Costa Quartet nastupa u močvari u petak 25. ožujka. Ulaznice u pretprodaji po 45, a na ulazu u klub 60 kuna.

image

Nilza Costa Quartet

PRESS

Elvis Stanić Group, petak 25. 3., Kuća umjetnosti Arsen u Šibeniku

Elvis Stanić Group, predvođena jednim od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivanijim jazz skladateljem srednje generacije - Elvisom Stanićem, 25. ožujka u Kući umjetnosti Arsen šibenskoj će publici predstaviti svoj novi album Insomnia.

image

Elvis Stanić Group u Šibeniku

PRESS

Album je najvećim dijelom nastao tijekom pandemijskog razdoblja i kao takav predstavlja i reflektira, stilski i izvedbeno, autorovu glazbu pod utjecajem jednog od najtežih razdoblja za glazbene umjetnike u povijesti. Ulaznice po cijeni od 60 kuna su u prodaji na stranicama i blagajni kuće umjetnosti Arsen.

Rundek & Ekipa, 25. 3., Slavonski Brod

Darko Rundek i njegova Ekipa sastavljena od vrhunskih glazbenika, stižu u Slavonski Brod, u kazališno - koncertnu dvoranu Ivana Brlić Mažuranić u petak 25. ožujka 2022. godine, gdje će u punom sastavu dobrodošlu publiku podsjetiti na svoj prebogati katalog pjesama...

image

Rundek i Ekipa u Slavonskom Brodu

VLASTA PROHASKA

Ulaznice po cijeni od 120 na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim sustava kao i online. Ako ih ostane na dan koncerta karte će stajati 140 kuna.

Valjak i prijatelji, subota 26. 3., Arena Zagreb

Kao što su iz Parnog valjka ranije najavili, 26. ožujka u Areni Zagreb održat će koncert u čast Akiju, uz pomoć dragih glazbenih prijatelja. Svoje prethodno kupljene ulaznice za Arenu Zagreb možete iskoristiti za ovaj koncert. Pretprodaja ulaznica na linku.

image

Valjak i prijatelji

PRESS

Ulaznice kupljene za koncerte u drugim gradovima ne mogu se iskoristiti za ovaj koncert, a moguće je ih je vratiti na prodajnim mjestima gdje su kupljene - u zakonskom roku.

LADO Electro, subota 26. 3., Tvornici kulture

Projekt LADO Electro dva desetljeća spaja tradicijske glazbene izričaje s elektroničkom glazbom. Pokrenuli su ga 2002. godine Ansambl LADO i dvojac HR Electro - Hrvoje Crnić Boxer i Boris Harfman. U subotu 26. ožujka slavi se 20 godina LADO Electra u Tvornici kulture!

image

Lado Electro

PRESS

Ulaznice za koncert LADO Electra u Tvornici kulture mogu se kupiti putem sustava Entrio po cijeni od 70 kuna. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 90 kuna.

ROLO, subota 26. 3., Masters

ROLO je eksperimentalna indie-electro-punk-rock senzacija iz Splita. Nastupaju u zagrebačkom Mastersu, u subotu 26. ožujka početak je u 19 sati. Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti na ulazu u klub.

image

Rolo u Mastersu

PRESS

PipsChips&Videoclips, subota 26. 3., Pogon Kulture u Rijeci

Grupa PipsChips&Videoclips nastupit će u subotu 26. ožujka u riječkom Pogonu kulture. Pipsi će na samostalnom koncertu u Rijeku donijeti dugačak set najvećih hitova iz kompletne karijere. Veliki Pipsi odgojili su generacije fanova, a bit će ovo još jedna prilika za vidjeti zašto je legendarni zagrebački bend jedan od koncertno najtraženijih.

image

Pipsi u Rijeci

PRESS

Od početka ožujka ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 80 kuna, a na dan koncerta bit će 100 kuna. Na svim fizičkim prodajnim mjestima Entrio kao i online. Ulazak na koncerte moguć je uz Covid potvrde ili negativan test ne stariji od 48 sati.

Žen, pondjeljak 28. 3., Dva Osam

Kompilacija "Zagreb Calling: Generacija bez refrena", izdana u svibnju 2021., okupila je na jednom mjestu deset alternativnih zagrebačkih bendova. Drugi u nizu nastupa, nakon Ivana Grobenskog i Eine, koji će tijekom godine bendove sa kompilacije predstaviti u DVA OSAM biti će onaj benda ŽEN, u ponedjeljak 28. ožuka. Cijena ulaznice 50 kuna, u pretprodaji, 60 kuna na ulazu u klub.

image

Žen u Dva Osam

PRESS

marisol, srijeda 30.3., Dva Osam

Prvi klupski nastup grupe marisol na rođendanu portala Ravno do Dna u srijedu 30. ožujka! Uz Josipu na vokalima i synthu i EroIa na gitari nastupaju i Marino Vinja na bas gitari i synthevima i Jerko Jurin na bubnjevima. Ulaznice nabavite na linku. Cijena ulaznice: 40 kuna u pretprodaji, 60 kuna na ulazu u klub.

image

marisol

PRESS

Šimun Matišić Sextet, srijeda 30.3., Tvornica Kulture

JazzHR u Tvornici kulture: Šimun Matišić mladi je vibrafonist i skladatelj rođen u Zagrebu nastupa u Tvornici kulture u srijedu 30. ožujka. Ulaznice za koncert Šimuna Matišića po cijeni od 70 kuna moći ćete nabaviti u sustavu Entrio, a ulaznice kupljene za odgođeni koncert u siječnju vrijedit će i za ovaj koncert. Ulaz za publiku će biti moguć isključivo uz predočenje Covid potvrde, tj. preboljenju, cijepljenju ili važećem testu. Testiranja na ulazu neće biti, što znači da svi koji se testiraju moraju sami to napraviti negdje drugdje. Ulaz se otvara u 19 sati, dok će koncert početi u 19,30 sati.

image

Šimun Matišić Sextet

PRESS

21 Vek, Dina Jashari, četvrtak 31. 3., Dva Osam

21 Vek je trio iz Skopja kojeg čine znane figure tamošnje underground scene - Vasko Atanasoski (glas), Deni Krstev (gitara) i Rade Jordanovski (bas) - poznate po u djelovanju u grupama kao što su Bernays Propaganda, ХАХАХА, FxPxOx i My Tear... koncert u četvrtak 31. ožujka održat će povodom rođendana portala Ravno do dna, u klubu Dva Osam. Cijena ulaznice: 50 kuna u pretprodaji, 70 kuna na ulazu u klub.

image

21 Vek, Dina Jashari

PRESS

Chris Ian, četvrtak 31. 3., Močvara

Zagrebački kantautor Chris Ian u Začaranoj Močvari nastupa u četvrtak 31. ožujka. Chris Ian (koji u Močvaru dolazi friško s UK turneje), mladić je kojeg smo često sretali na zagrebačkim ulicama gdje svira slučajnim, ili namjernim prolaznicima, te je frontman alternativnih rock sastava Killed a Fox i Malady Lane. Posljednja dva albuma Killed a Fox-a, "Spring of Sloth & Haze" (2013) te "Crown Shyness" (2019) naveliko su hvaljena od strane glazbenih kritičara, a smatraju se i jednima od najboljih rock uradaka na našem području u posljednjih nekoliko godina. Karte u pretprodaji pod 20, a na dan koncerta 30 kuna.

image

Chris Ian

PRESS
Linker
20. travanj 2024 01:15