Koncertni vodič

Od Tvornice do Lisinskog: U tjednu pred nama čeka nas više jako dobrih koncerata

Osim manjih izvođača koji su gotovo cijelu pandemiju neumorni, sve je više i poznatih imena iz svijeta koji se konačno vraćaju na pozornice. Bogati koncertni tjedan u metropoli donosi muziku iz različitih žanrova od jazza i klasike, cro-dance i kantautorske scene do nešto žešćih, gitarskih zvukova.

Emphasis i Beluga, četvrtak 24. veljače, Dva Osam

Dva benda Beluga i Emphasis nastupaju u četvrtak 24. veljače u zagrebačkom klubu Dva Osam. Emphasis je bend začet u Čakovcu, koji je kroz godine rada izbrusio svoj jedinstveni zvuk oslanjajući se na izražene rifove i mračnu atmosferu. Beluga je nastala 2018. godine, a članovi su aktivni na sceni od još devedesetih (Analena, Ha Det Bra, Pepel Puh, I Don‘t Think So!, Pitsome Pete... samo su neki od bendova u kojima su prethodno djelovali).

image

Emphasis i Beluga

PRESS

Zvuk Beluge karakterizira naglašena atmosferičnost i melankolija, iako su pjesme ritmički čvrste i ne nedostaje im žestine. Muzika bez tekstova za članove tria predstavlja poseban izazov jer se kroz melodije, efekte i cijelu audio-vizualnu strukturu (bend koristi i video projekcije tijekom svojih nastupa) slušateljima dočarava ono o čemu pjesme "govore". Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice. Broj ulaznica ograničen je poradi kapaciteta, zainteresiranima predlažemo da ih osiguraju u pretprodaji. Cijena ulaznice je 50 kuna u pretprodaji, 70 kuna na ulazu u klub.

Braća Teofilovići, četvrtak 24. veljače, Močvara

Vrelo zvuka ima čast ugostiti promociju novog albuma braće Teofilović "Element" koji će u veljači biti objavljen za Croatiju Records. Na promociji, u četvrtak 24. veljače, će braća Teofilovići otpjevati pjesme s novog albuma, a održat će se i tribina o njihovom radu na kojem će, između ostalih, sudjelovati Miljenko Jergović i Hrvoje Jurić.

image

Braća Teofilovići

PRESS

Organizatori su htjeli naglasiti kako ovo nije klasični koncert nego promocija na kojoj će Ratko i Radiša otpjevati dio pjesama uz tribinu. U dogovoru s izvođačima odlučili smo promociju otvoriti za dio obožavatelja braće Teofilović, a s obzirom na aktualne mjere i uzvanike, broj dostupnih mjesta će biti jako limitiran. Koncert je rasprodan.

Malady Lane + Tight Grips, četvrtak 24. veljače KSET

Prava garage rock poslastica - u četvrtak 24. veljače u KSET dolaze Malady Lane i Tight Grips. Malady Lane je zagrebački alternativni rock bend, proizašao iz House of Pablo kolektiva, koji se svojim stvaralaštvom proteže između pitkog alternative/indie rocka, post grungea i sanjive lirike. Glazbu Malady Lane mnogi će zbog groovea i žestine usporediti s predstavnicima Seattle scene 90-ih koji su proslavili pravac, pa ih se stoga može nazvati i post grunge bendom koji povremeno koketira s alternative i indie rockom.

image

Malady Lane + Tight Grips

PRESS

Tight Grips je klasični rock trio koji je nastao u ljeto 2014. godine kada je ujedno i snimio svoj prvi demo album pod nazivom "Tight Grips". Snimljeni materijal i snažna volja omogućili su bendu da u nadolazećim godinama odradi pozamašan broj koncerata u regiji. Karte po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna možete kupiti putem Entrio sustava. Na dan koncerta cijena ulaznice će biti 45 kuna. Na ulazu će biti potrebno predočiti EU COVID potvrdu s QR kodom.

Klinika Denisa Kataneca, dva dana petak 25. i nedjelja 27. veljače, KSET

Klinika Denisa Kataneca vraća se 25. i 27. veljače u poznato joj sjedište - KSET. Klinika je projekt oformljen oko kantautora Denisa Kataneca koji je već otprije poznat po projektima FELON i Okanagan LTD te mnogobrojnim nastupima na Balkanu i kritičkim hvalospjevima. Klinika se žanrovski može opisati kao mješavina shoegazea, psihodeličnog folka i eksperimentalne glazbe. Posljednje izdan album "Jada Jada"‘ nizao je pozitivne recenzije na glazbenim portalima, a njegov je "pandemijski tajming" nagnao mnoge stare i nove kliničare na posvećeno preslušavanje u izolaciji vlastitog doma.

image

Klinika Denisa Kataneca

PRESS

Ulaznice za 25. veljače su rasprodane, a karte za 27. veljače možete potražiti po pretprodajnoj cijeni od 50 kuna Entrio.hr, a na dan koncerta cijena karte će biti 70 kuna! Na ulazu će biti potrebno predočiti EU COVID potvrdu s QR kodom.

Sunrise Sessions, petak 25. veljače, Močvara

Nastavlja se s Močvarnim izdanjima Sunrise Sessionsa! U petak, 25. veljače, za vas će nastupiti Luka Žužić (trombon), Hrvoje Galler (klavijature), Zvonimir Šestak (bas gitara) i Daniel Kadijević (bubnjevi).

image

Sunrise Sessions

PRESS

Sunrise Sessions kolektiv je od dvadeset i pet glazbenika koji već više od 6 godina održavaju i organiziraju koncerte slobodne kompozicijske improvizacije (instant composition). Ulaznice u pretprodaji 30, a na blagajni 40 kuna. Covid putovnice nisu potrebne. Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.

Buntai, petak 25. veljače, Tvornica kulture

Promocija albuma Geneza, skupine Buntai, održat će se 25. veljače u Tvornici kulture. Buntai je grupa frendova koja se našla radit glazbu skupa i predstavit neko svoje viđenje ovog već poznatog trap žanra publici na ovim prostorima. Karte po cijeni 50/70 kuna moguće je kupiti putem poveznice. Za ulazak je potrebno imati važeću Covid potvrdu ili negativan test.

image

Buntai u Tvornici

PRESS

Čitajte i: Veliki povratak Cro dance zvijezda: Na našim koncertima pjeva se i pleše do posljednje minute

I Bee & Minea, subota 26. veljače, Boogaloo

Novi 90’s Party, na kojem će nastupiti dvije hrvatske dance kraljice – I Bee& Minea održat će se 26. veljače u Boogaloou! Ljubitelji zaraznog zvuka devedesetih koji pamte i naizust znaju sve cro dance hitove, partijat će s naše dvije protagonistice do ponoći! Pjevačice će izvoditi svoje najpopularnije hitove, a između nastupa publiku će zabavljati DJ Dr. Beat.

image

I Bee i Minea

PRESS

Ulaznice je moguće kupiti u pretprodaji po cijeni od 60 kuna.

Partibrejkers, subota 26. ožujka, Tvornica kulture

40 godina Brejkersa obilježava se koncertom u Tvornici kulture, u subotu 26. veljače. Kultna rock grupa osnovana je, naime, daleke 1982. godine, a koncertnom u Tvornici obilježavamo njihov okrugli rođendan.

image

40 godina Partibrejkersa

PRESS

Koncert se održava uz primjenu svih epidemioloških mjera i uz covid potvrde. Ulaznice po cijeni od 80 kn mogu se kupiti na blagajni Tvornice u Malom pogonu svakog dana od 8 - 22 sata ili on line u sustavu Entrio hr. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosi 100 kn ukoliko koncert neće biti rasprodan ranije.

Carmina Burana, subota 26. veljače, KD Vatroslav Lisinski

Spektakularna karnevalska izvedba, 26. veljače: Carmina burana, kantata Carla Orffa, himna je i eliksir života - razuzdanog, grotesknog i svetog istovremeno. U vrijeme karnevala, božici sreće s posebnim nadahnućem pjevamo: "O Fortuna, promjenjiva više nego mjesec mlad, katkad rasteš, katkad padaš, nosiš sreću ili jad… Stoga složno, neodložno, uživajmo srcem sad, plakat ćemo kad kob skrši našu snagu – bit će kad!“. Kako su rukopisi benediktinskog samostana iz 12. stoljeća postali glazba za sva vremena i sve naraštaje, provjerite još jednom u Lisinskom.

Pogledajte video

Dino Blunt (w. Trepaj il’ krepaj), subota 26. veljače, KSET

U subotu, 26. veljače na već svima poznatoj pozornici KSET-a snage udružuju jedan od najpopularnijih zagrebačkih trap izvođača Dino Blunt i zagrebački DJ dvojac Trepaj il Krepaj koji "posted on the block" i s "napunjenim Ninama" čekaju da KSET pretvore u dosad neviđeni Traphouse.

image

Dino Blunt

PRESS

Karte se mogu nabaviti po pretprodajnoj cijeni od 40 kuna u KSET-u i Drito baru (od 7.2. u 16 sati) ili putem EventCore sustava, a na sam dan, u slučaju da sam koncert prije toga ne bude rasprodan, karte ce se moći kupiti i na ulazu po cijeni od 50 kuna. Broj karata je strogo ograničen!

Swamp Noise Booking Veselica!, subota 26. veljače, Močvara

Prvi koncert u organizaciji Swamp Noise Bookinga u sklopu kluba Močvara! U subotu 26. veljače nastupaju bendovi : Gemišt / Aligrindtor / Decom-Posers / MUP Destroyer. Vrata se otvaraju u 20,30, a prvi bend nastupa u 21 sat. Više o bendovima i koncertu pročitajte na eventu. Karta po cijeni 30 kuna može se kupiti u pretprodaji.

image

Swamp Noise Booking Veselica

PRESS

Dalmatino, nedjelja 27. veljače, KD Vatroslav Lisinski

Treći po redu koncert grupe Dalmatino, zakazan je za nedjelju 27. veljače u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Ivo Jagnjić i Zdravko Sunara, osnivači i pokretačka snaga grupe Dalmatino, prošle su godine proslavili 20 godina grupe koja iza sebe ima zavidan broj uspjeha te impresivan niz koncerata po Hrvatskoj, ali i po svijetu. Koncert je rasprodan.

Kantautorica Daisy Dives, ponedjeljak 28. veljače, Močvara

Začarana Močvara predstavlja Daisy Dives! U ponedjeljak 28. veljače publika će u Močvati moći čuti ovaj sanjivi je glazbeni solo projekt zagrebačke kantautorice Vanje Gorički. EP "Summer Haze", objavljen krajem 2019. godine, svojim DIY pristupom za sebe veže melankolični lo-fi ugođaj isprepleten motivima ljeta. Daisy Dives zvuk gradi na elementima dream pop-a i indie pop-a, rezonirajući s nježnim vokalnim harmonijama, koristeći gitaru i synth kao bazu live setova, stvarajući sanjivu zvučnu podlogu za kao u jeku rastopljen vokal.

image

Daisy Dives

PRESS

Covid putovnice nisu potrebne. Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen. Ulaznice u pretprodaji 20, a na ulazu 30 kuna.

Ottone Pesante (Italija), utorak 1. ožujka, Močvara

Ottone Pesante su nastali 2015. godine s ambicioznom idejom da stvore ne samo novi način sviranja limenih instrumenata, već i novi način sviranja heavy metala općenito. Instrumentalni trio sastavljen od trube, trombona i bubnjeva koji svira "metal" stanovnici engleskog govornog područja opisuju kao "heavy brass" ili "brasscore", a mi bismo nazvali - "teška limarija". Ove rokere smo ugostili 2019. kada su nastupali zajedno s domaćom grindcore mašinerijom Garbage Display. Ovog puta vraćaju se još nabrijaniji, s friškim albumom "DoomooD", koji nam jedva čekaju zabiti u lubanju.

image

Ottone Pesante

PRESS

Koncert je zakazan u utorak 1. ožujka, počinje u 20 sati, ulaznice u pretprodaji i na dan koncerta na blagajni kluba 35 kuna.

Čitajte i: Miljenik žena o nježnijem spolu: ‘Zbog jedne sam posijedio, a drugoj se želim vraćati u snovima‘

Zoran Predin, četvrtak 3. ožujka, KD Vatroslav Lisinski

Kantautor, pjesnik, pisac, autor filmske i kazališne glazbe, osnivač kultnog benda Lačni Franz, covid-stanku od koncerata iskoristio je za snimanje novog albuma Gastarbajter trubadur / Takšnih več ne delajo, koji je na streaming servisima objavljen u hrvatskoj i slovenskoj verziji. Album će se u fizičkom obliku naći samo kao ekskluzivno vinilno izdanje. Više o koncertu na poveznici.

image

Zoran Predin

PRESS

Žen, četvrtak 3. ožujka, Dva Osam

Kompilacija "Zagreb Calling: Generacija bez refrena", izdana u svibnju 2021., okupila je na jednom mjestu deset alternativnih zagrebačkih bendova. Drugi u nizu nastupa, nakon Ivana Grobenskog i Eine, koji će tijekom godine bendove s kompilacije predstaviti u DVA OSAM bit će onaj benda ŽEN. Audio-vizualni sastav ŽEN, osnovan 2010., od kad su nastupile na brojnim većim europskim festivalima (Europavox, Colours of Ostrava, Tallinn Music Week, Eurosonic, INmusic, Welcome to the Village…) i klubovima od Balkana do Baltika, od Atlantika do Visle. 11. svibnja 2021, na godišnju izdanja njihovog prvog albuma, i 11-tu godišnjicu benda, izdaju singl ‘Uroni u san’ kojim najavljuju četvrti studijski album.

image

Žen

PRESS

Cijena ulaznice: 50 u pretprodaji, 60 kuna na ulazu u klub. Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice. Broj ulaznica ograničen je poradi kapaciteta, zainteresiranima predlažemo da ih osiguraju u pretprodaji.

Trobecove Krušne Peći + Phantasmagoria 1991., četvrtak 3. ožujka Boogaloo

Na koncertu 3. ožujka u klubu Boogaloo nastupit će dvije zagrebačke alter rock atrakcije, avangardni post-punk bend Trobecove krušne peći i hrvatske dark legende Phantasmagoria 1991.

image

Trobecove Krušne Peći

PRESS

Vrata se otvaraju u 19 sati, prvo će na pozornicu izaći Phantasmagoria u 20 sati, a Trobeci u 22 sata. Cijena ulaznice iznosi 45, u pretprodaji i 60 kuna na dan koncerta. Ulaznice se mogu kupiti samo preko Entrio.hr online te na Entrio prodajnim mjestima. Ulaznice kupljene za prvi datum vrijede za novi datum.

Home Conflict, četvrtak 3. ožujka, KSET

U četvrtak 3. ožujka u KSET-u svira Home Conflict. "Iako je vremenska prognoza za taj dan još uvijek nepoznata, obuci se slojevito jer ćeš se definitivno preznojiti u publici ovog malog benda", poručuju organizatori.

image

Home Confict

PRESS

Home Conflict je zagrebački punk-rock bend nastao sredinom 2016. godine. Njihov zvuk je izgrađen na temeljima melodijskog punk-rocka 90-ih i vokalnim harmonijama, ali njihovi tekstovi i energija na bini vuku mnogo tvrđe korijene. Ulaznice će se prodavati isključivo na ulazu po cijeni od 20 kuna. Na ulazu će biti potrebno predočiti EU COVID potvrdu s QR kodom.

Linker
20. travanj 2024 00:13