PRESS
Musical Stories

Pijanistica Matea Leko uz glazbu i pokret uljepšat će Zagrepčanima advent

Advent u Zagrebu je čarobno vrijeme, a pijanistica Matea Leko će Zagrepčane iznenaditi s tri koncerta.

Advent u Zagrebu je čarobno vrijeme, a pijanistica Matea Leko će Zagrepčane iznenaditi s tri koncerta.

Vrijeme je darivanja i adventskih svečanosti, a Zagreb očekuju brojna zbivanja koja će uljepšati blagdane i još jednom ga svrstati među najbolje u Europi. Jednu od adventskih svečanosti Zagrepčanima i njihovim gostima priprema hrvatska pijanistica Matea Leko. U izvedbi njezinih "Musical Stories" Zagrepčani mogu uživati 9. prosinca u hotelu Amadria Park Capital u Jurišićevoj ulici 22. Matea Leko je najavila tri koncerta uz wellbeing koncept kojeg će premijerno predstaviti hrvatskoj publici. Ulaz na nastupe će biti slobodan uz raniju najavu zbog ograničenog broja mjesta.

"Zagreb je jedan od najljepših europskih gradova u vrijeme adventa, a glazba je ono što obilježava ovo vrijeme mira i veselja. No, kako znamo, prosinac može biti i prilično napet zbog blagdanskih priprema. Zato je koncept mojih glazbenih priča pomalo drugačiji. Publika će glazbu koju izvodim moći doživjeti i kroz pokret, opuštanje ili samo uživanje u nekima od najljepših glazbenih djela koja su ikad napisana. Ovaj nastup će biti toliko opušten da sudionike koji to žele pozivam da izvedu joga vježbe ili neki drugi pokret koji će im pomoći da glazbu osjete na svoj način“, izjavila je pijanistica Matea Leko.

image

Matea Leko je najavila tri koncerta uz wellbeing koncept

PRESS

Za sudionike koji žele u glazbi uživati uz pokret ili meditaciju pripremljene su podloge za vježbanje koje mogu koristiti tijekom izvedbe. Matea Leko će wellbeing koncept svojih glazbenih priča predstaviti uz ginekologinju Lanu Leko i plesačicu i joga trenericu Saru Vargović s kojima će razgovarati o utjecaju glazbe i pokreta na brigu o mentalnom i tjelesnom zdravlju.

"Musical Stories će 9. prosinca u Zagrebu dobiti jednu sasvim novu dimenziju. U mom rodnom gradu ću publici predstaviti uživo ono što su do sada mogli pratiti na mome YouTube kanalu. Uživam u stvaranju novih glazbenih priča, a ovo će biti jedna od takvih koje će nas dodatno povezati. Pozivam sve koji žele poslušati ne samo glazbu, nego i naučiti ponešto o autorima tih remek djela da nam se pridruže. Družit ćemo se u opuštenoj atmosferi i jedni drugima otvoriti neke nove perspektive. I uvijek se nadam da ću još ponekog zaljubiti u svoje glazbene priče“, dodaje Matea Leko.

image

Termini održavanja nastupa su u 11h, 15h i 18h. Rezervaciju mjesta i termina je moguće obaviti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

PRESS

"Musical Stories" by Matea s ponosom najavljuje i poseban nastup povodom Valentinova, 14. veljače 2024. godine. Osim glazbenog užitka u Amadria Park Capital hotelu očekuju se inspirativni razgovori o mentalnom zdravlju s uglednom zagrebačkom psihijatricom Ljiljanom Škrinjarić. U pripremi je i uzbudljiv nastup i radionica glazbenice perkusionistice Aleksandre Suklar, glazbene zvijezde Hans Zimmer turneje, koja je prošle godine napunila 30 europskih stadiona i oduševljava glazbom iz omiljenih filmova i crtića. Matea Leko se raduje Zagrebu dovoditi sjajne goste uz svaku Glazbenu priču, istražujući važne teme poput utjecaja glazbe na mentalno zdravlje i kako se nositi sa stresom u svakodnevnom životu.

Linker
26. travanj 2024 22:24