29. Porin

Porin seli na istok: Dodjela jedna od najprestižnijih glazbenih nagrada ove će se godine odviti u Osijeku

Na konferenciji za medije u petak 14. siječnja nazočili su gradonačelnik grada Osijeka, Ivan Radić, župan Osječko-baranjske županije, Ivan Anušić, predsjednik Upravnog odbora Porina, Frano Đurović i Izvršni direktor Porina, Davor Drezga.

Dodjela najvažnije nagrade Porin ove će se godine održati na istoku zemlje, kako je objavljeno Osječko - baranjska županija i grad Osijek bit će domaćini, 29. po redu Porina. Svečanost će se održati 25. ožujka u dvorani Gradski vrt.

Na konferenciji za medije u petak 14. siječnja nazočili su gradonačelnik grada Osijeka, Ivan Radić, župan Osječko-baranjske županije, Ivan Anušić, predsjednik Upravnog odbora Porina, Frano Đurović i Izvršni direktor Porina, Davor Drezga.

Gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić izrazio je veliko zadovoljstvo zbog odluke da najuspješnija glazbena imena na proljeće dođu u Osijek: “Ponosni smo što ćemo biti domaćin 29. dodjele Porina, prvi put u Dvorani Gradski vrt. Ova manifestacija od iznimne je važnosti za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju, jer doprinosi brendiranju i pozicioniranju Osijeka kao turističke, ali i glazbene destinacije. Svima izražavamo dobrodošlicu”.

Glazbeni tjedan

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić istaknuo je kako su se Osijek i Osječko-baranjska županija dosad pokazali kao kvalitetni domaćini brojnim manifestacijama. "Drago nam je da smo dobili priliku i da zajedno sudjelujemo u realizaciji ovog projekta koji će nam donijeti i vidljivost i turistički potencijal“, rekao je župan Anušić.

image

29. nagrada Porin održat će se u Osijeku

SAMIR KURTAGIC

Čitajte i: Objavljene su nominacije za četvrtu nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock&OFF!

U Osijeku nas očekuje odličan glazbeni tjedan uoči dodjele Porina. “Veseli nas da ćemo nakon dvije godine opet doći u dvoranu i da će Porin zaživjeti u onom svjetlu koje i zaslužuje, s vrhunskom produkcijom i najboljim izvođačima, glazbenicima, autorima i producentima. Osim samog Porina, tu će biti i Tjedan Porina, od ponedjeljka do same manifestacije koja će se održati u petak, gdje ćemo imati razna predstavljanja knjiga, koncerte i zabave, u skladu s epidemiološkim mjerama koje će tada biti na snazi”, rekao je Davor Drezga, Izvršni direktor Porina.

Utemeljitelji glazbene nagrade Porin su HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HRT – Hrvatska radiotelevizija i HGU – Hrvatska glazbena unija.

Linker
02. prosinac 2023 20:21