Movie Stills
CRNO-BIJELO

Posljednji film iz Mad Max serijala uskoro u crno-bijeloj verziji

Otkako je prošle godine objavljen film "Pobješnjeli Max: Divlja cesta", mnogo se govorilo o crno-bijeloj verziji filma koju redatelj George Miller opisuje kao najbolju. Prvo Blue-ray izdanje filma trebalo je sadržavati tu verziju, ali na kraju se od toga ipak odustalo.

No, čini se da će sada svi obožavatelji filma ipak doći na svoje i moći pogledati crno-bijelu verziju jer bi se ona trebala naći na novom Blue-ray izdanju. George Miller je rekao da je sanjao o crno-bijeloj verziji filma još otkako je 1981. objavljen drugi dio serijala "Pobješnjeli Max: Cestovni ratnik". "Manjak boje nekako pročišćava film, čini ga apstraktnijim", izjavio je Miller.

Po Millerovom priznanju neke scene iz filma funkcioniraju daleko bolje bez boje dok u drugima ipak nedostaje informacija koje dobivamo bojom, ali sve u svemu smatra da je crno-bijela verzija svejedno mnogo zanimljivija.

Crno-bijela verzija će se prikazati na posebnoj projekciji u Los Angelesu 1. studenog, a kao Blue-ray izdanje će se naći u prodaji nakon 6. prosinca.

Linker
25. travanj 2024 05:32