The Garden presents

Prins Thomas, ikona norveške elektroničke scene i jedan od najboljih na svijetu stiže u Zagreb

Norveškom galzbeniku na nastupu u Hrvatskoj podršku će pružiti dugogodišnji prijatelj Pepi Jogarde, voditelj Adriatic Coastinga, te Antonio Zuza, spiritus movens Imogen Recordingsa i Petog Kupea.

Uoči ljetne sezone festivala na obiali, stranih gostovanja i ludih zabava kraj mora, već od ovog proljeća Zagrepčani i njihovi gosti moći će uživati u muzici koju puštaju neki od najpoznatijih svjetskih DJ-a. Jedno od takvih mjesta bit će 'The Garden presents' zanimljiva suradnja Petog Kupea i The Garden Brewery.

I u svjetskim razmjerima jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih domaćih craft pivovari The Garden Brewery, uz proizvodnju piva u svojem The Garden Resortu ugošćuje festivale poput Dimensionsa, Outlooka, Defected Croatia... Kako im kao velikim ljubiteljima muzike i zabave ljetni festivali nisu dovoljni da utaže žeđ za dobrom glazbom i plesom, u suradnji s Petim Kupeom, novom atraktivnom zagrebačkom lokacijom u kojoj se isprepliću glazba, umjetnost, edukativni sadržaji i gastronomija, organiziraju seriju nastupa pod nazivom "The Garden Presents“ koju otvara Prins Thomas 16. travnja, a The Garden Brewery će tijekom svakog događanja ekskluzivno točiti svoje sjajne craft uratke.

image

Gostovanje u Petom Kupeu 16. travnja

PRESS

Biografije DJ-a su uglavnom dosadne, egocentrične i egoistične. Prins Thomas to jako dobro zna i zato ih ne voli, jer u svakoj djeluje kao najbolji DJ na svijetu. Iako bi većina ljudi voljela takav komentar o svojim vještinama, Thomas Moen Hermansen, tj. Prins Thomas je, kao i većina Skandinavaca, izrazito skromna osoba. Gotovo je sigurno da je vrlo opuštena priroda Osla i okolice, u kojoj obitava cijeli svoj život, zaslužna za sve što ga čini pretjerano samozatajnom pojavom. Redovito se druži s Hans-Peter Lindstromom (Feedelity Records) i Toddom Terjeaom, s kojima entuzijastično radi i snima, a surađuje i s legendama underground scene u Oslu, poput idiosinkratičnog Runea Lindbæka ili tajanstvenog DJ-a Strangefruita.

Čitajte i: Vodimo vas na koncert Pocket palme: Miljenici regije otkrili kako nastaju njihovi hitovi

Neopterećen žanrovima i granicama

Ljubav prema glazbi rodila se od malih nogu, svirao je gitaru, bas i bubnjeve u više bendova nego što susjedna Finska ima jezera. Okušao se i u violončelu, no više ga je tada zanimala svirka u raznim žanrovima, od punka do psihodeličnog popa. Svoje je prve DJ korake napravio kad je imao devet godina, puštajući hip hop i electro paralelno sa svojim breakdance treninzima. Mnogo godina kasnije iskristalizirao se u majstora pulta, sa svim karakteristikama dobrog DJ-a: odličnom vještinom, produkcijom, remixevima kakve mnogi samo sanjaju da mogu napraviti, te sposobnošću besprijekornog slaganja stvari, dodajući im novu dimenziju. U svojim setovima savršeno miješa staro s novim, minimal s balearicom, Detroit technom, discom ili svojim klasicima, a svakako se tu ukomponiraju i primjese krautrocka, psihodelije i progresive.

Neopterećen glazbenim žanrovima i granicama, njegova izdavačka kuća Full Pupp nudi neke od najboljih house-not-house, neo-disco ili call-it-what-you-want izdanja plesne glazbe. Sa svojim drugim labelom Internasjonal te granice još odlučnije pomiče, točnije ukida, putujući, puštajući ploče i družeći se s producentima iz svih krajeva poznatog i nepoznatog svijeta, besprijekorno implementirajući njihove zvukove u svoj glazbeni imaginarij, dajući mogućnost producentima i glazbenicima iz svih zakutaka našeg planeta da se čuje za njih i njihov rad.

U jednom trenutku mu se smiješila i karijera kuhara, no nakon što su ga 1994. prijatelji pozvali da bude DJ u njihovom novom klubu, radost reprodukcije ploča za pultom učinila je svoje; Prins Thomas postao je jedna od ikona norveške elektroničke scene, ali i šire, stoga nema stoga boljeg gosta za premijerno izdanje serijala "The Garden presents" u novootvorenom Petom Kupeu.

Podršku mu pružaju dugogodišnji prijatelj Pepi Jogarde, voditelj Adriatic Coastinga, te Antonio Zuza, spiritus movens Imogen Recordingsa i Petog Kupea, a da posjetitelji budu maksimalno zadovoljni izlaskom pobrinut će se The Garden Brewery svojim cijenjenim pivom.

Ulaznice za Prins Thomas nastup u Petom Kupeu 16. travnja potražite na Entrio portalu, više informacija na službenom eventu.

Linker
13. travanj 2024 09:36