novi roman

Rođeni Hvaranin i najmlađi izbornik rukometne reprezentacije Australije objavio treći roman

Ante Jeličić Beleca pravi je infišani Dalmatinca, kojeg kroz život vode emocije, Oliverove pjesme, miris borova i šum mora kao i njegovog lika Buda Bulina iz novog romana ‘Ljubavna pjesma‘.

Svestrani Ante Jeličić Beleca, rođeni Hvaranin studirao je u Americi, živio je u Australiji gdje je s 26 godina postao najmlađi izbornik rukometne reprezentacije Australije što ga je uvrstilo i u Guinnessovu knjigu rekorda, a ljubav mu je pisanje. Ovih dana u zagrebačkom Profilu predstavio je svoj treći roman pod nazivom “Ljubavna pjesma“, svojevrsnu odu Oliveru, Dalmaciji, mirisu mora i borovine, šumu valova i kliktanju galebova, putovanjima…

Prvu novelu, “Eskort djevojka” napisao je u SAD-u inspiriran susretom koji mu je promijenio život, a roman “Ljubavna molitva” napisao je inspiriran susretom koji je promijenio njega. A i susret s glumcem Filipom Juričićem koji je na promociji čitao ulomke iz knjige, ali i zapjevao Oliverove stihove, bio je sasvim slučajan.

image

Slučajno prijateljstvo- Ante Jeličić i Filip Juričić

INES STIPETIĆ

‘‘Prije jedno dvanaest godina ugledao sam ga kako stoji u Hvaru ispred jednog autobusa i čeka prijevoz do Starigrada. Ja sam tada vozio taxi, rekao sam mu hajde uskoči, odvezao ga, a kada me pitao koliko sam dužan, rekao sam mu - ništa. Nismo se od tada vidjeli puno godina i sada je došao na moju promociju. Zato treba kroz život ići sa srcem. Tako je i s pisanjem. Nije to lako, ponekad ima i teških trenutaka, kriza, pronalaska izdavača, hvala Sandri Pocrnić Mlakar koja je prepoznala vrijednost mog romana, objavila ga i evo danas smo tu‘‘, kazao je simpatični Ante.

Njegov glavni lik u romanu živi kroz Oliverove pjesme koje su i Anti vrlo drage, sinonim njegove Dalmacije, sinonim za emociju i nostalgiju.

image

Sandra Pocrnić Mlakar, Filip Juričić i Ante Jeličić

INES STIPETIĆ

‘‘Bud Bulin je miks svih muških likova iz Malog mista s Brandovim potencijalom koji traži svoju Bepinu, a moli Boga da je ne nađe... Ima tu i Smoje, i Zdenka, i Popadića, i Zuppe, i Fiamenga, legendarnih fotografija Feđe Klarića... Ma ima tu svega onoga što Dalmacija ima u svojoj krvi, Hajduka, bivše Jugoplastike, Splita, otoka, mora... Urednica mi je rekla da se knjiga slobodno mogla zvati i posveta Splitu, otocima ili Dalmaciji, eto, već sam vam sve rekao‘‘, rekao je Ante koji je nakon završenog studija sportskog menadžmenta u Splitu, te MBA u SAD-u gdje je doktorirao filozofiju na Sveučilištu u Arizoni, objavio i dva znanstvena rada - "Kristova svjesnost" i "Prirodni zakoni svemira". Osim pisanjem i sportom, bavi se s turizmom, odmara uz glazbu, čitanje i filmove, uživa u igri sa svojom kćerkom, šetnjama sa psom, te svemu što je vezano uz bilo koji oblik kreativnog izražavanja.

Linker
13. travanj 2024 22:36