Profimedia
Secret Arts Cinema

Skrivene kino projekcije u tri hrvatska grada - novi filmski projekt

Punim imenom "Secret Arts Cinema - Craft Art Design Architecture" novi je filmski program posvećen umjetnosti koji će na inovativan i zanimljiv način iznenaditi sve koji posjete skrivenu filmsku projekciju.

Započet će 8. veljače u 20 sati s paralelnim tajnim projekcijama u organizaciji Udruge Pari Pikule i u suradnji s Kinom Urania u Osijeku, Art-Kinom Croatia u Rijeci, Kinotekom Zlatna vrata u Splitu i Festivalom mediteranskog filma Split. Cilj programa je otkrivanje magičnog svijeta kreativnosti uz filmove i popratna događanja, a osim u kinima održavat će se i kao pop-up event na nizu alternativnih lokacija. Bit će to filmsko-umjetnička avantura koja podrazumijeva da gledatelji ne znaju ništa o filmu koji će gledati. Naslov filma ostaje tajna sve do početka projekcije. Jeste li spremni prepustiti se iznenađenju?

Organizatori su pripremili niz zanimljivih filmova o sjajnim arhitektima, dizajnerima, umjetnicima i zanatlijama. Njihova svjedočanstva o nama poznatim ili potpuno nepoznatim kreacijama u formi filma. Nakon prve tajne projekcije 8. veljače 2017. u Osijeku, Rijeci i Splitu, avantura će se nastaviti i na drugim lokacijama u Hrvatskoj. Gledat će se filmovi na temu umjetnosti, a mnogi od njih u Hrvatskoj još nisu prikazani. Ulaz na projekcije bit će slobodan, a dolazak za ljubitelje umjetnosti je obavezan!

Sve informacije pratite ovdje.

Linker
19. travanj 2024 18:46