Moj svijet

Spisateljica i komičarka Marijana Perinić: ‘Pisanje knjige mi je bila terapija nakon zagrebačkog potresa‘

Spisateljica i komičarka Marijana Perinić objavila je svoju četvrtu knjigu ‘Raskrižje‘ - roman koji govori o tome koliko jedna naizgled nebitna odluka može promijeniti smjer života.

- Imam nekoliko poslova: blogerica sam, vodim tri emisije, stand-up komičarka sam i turistički vodič za grad Zagreb, no najdraže mi je - pisati. Počela sam prije 11 godina, a nedavno je objavljena i moja četvrta knjiga “Raskrižje”. Nastajala je tijekom lockdowna lanjskog proljeća, a napisala sam je u 40 dana. U međuvremenu se dogodio i zagrebački potres pa mi je pisanje knjige bilo svojevrsna terapija. “Raskrižje” je roman koji govori o tome koliko jedna naizgled nebitna odluka može promijeniti smjer života. Glavna junakinja Kristina djevojka je koja putuje taksijem kad na raskrižju naiđe na prometnu nesreću. Taksist je tada upita želi li da skrenu lijevo ili desno, kako bi zaobišli gužvu, a u knjizi se opisuju oba scenarija - što se dogodi kada skrenu lijevo, a što kada odu desno. Proteže se pitanje koliko smo uopće pod utjecajem slobodne volje, koliko predodređeni sudbinom, a cijela je radnja umotana u hrvatske aktualnosti. Iako je puna humora i sarkazma, rekla bih da je čak moja najozbiljnija dosad - rekla je Marijana Perinić o knjizi koju je ovih dana objavila u nakladi Fragment. Za magazin Gloria Perinić je izdvojila i svoje preporuke za čitatelje pa preporučila što čitati i gledati.

Čitajte i: Marijana Perinić je na 'lipo' dijeti: 'Pet kila manje i ništa od uskrsnih delicija za mene'

Za preporučiti

Knjiga: ‘Bomboni od meda’, Milana Vlaović Kovaček

Iako sam je posljednji put čitala prije osam godina, svakodnevno je se sjetim: obiteljske su to priče o hrvatskoj stvarnosti, a likovi su jako dobro razrađeni.

image
Milana Vlaović: 'Bomboni od meda'
PROMO

Film: ‘The Social Dilemma’

Na Netflix sam se pretplatila kad je na tu platformu stigao dokumentarno-igrani film koji me naveo da preispitam vlastiti odnos prema društvenim mrežama, otkrivanje svoje intime ‘online’...

image
'The Social Dilemma'
ALAMY/Profimedia

Televizija

Ne propuštam emisije Roberta Knjaza. Posljednja koja me oduševila je ‘Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac’, a veselim se njegovom novom projektu.

image
Robert Knjaz u serijalu 'Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac'
PROMO
Linker
01. prosinac 2023 01:58