Marvel
NOVE PROMJENE

Super vijesti iz svijeta superheroja: Upoznajte Iron Lady

Iako je u svijetu filma Marvel poprilično statičan, njegovi stripovi unose promjene i rade na proširenju svemira i različitosti likova. Nakon ženskog Thora, odlučili su da je vrijeme i da Iron Man postane žena. Poznati izdavač stripova najavio je kako će ove godine objaviti novu verziju “Invincible Iron Man” stripova nakon što Civil War #2 stigne u dućane diljem svijeta. Brian Michael Bendis će i dalje biti autor, ali glavnu ulogu više neće tumačiti Tony Stark nego žena i to crna tinejdžerica.

U glavnoj ulozi će biti Riri Williams, genijalna tinejdžerica koja je upisala MIT (Massachusetts Institute of Technology) sa samo 15 godina i u sobi studentskog doma napravila vlastito Iron Man odijelo, čime je privukla pozornost Tonyja Starka.

– Ona je mnogo bolja od Iron Mana. Promatra stvari iz drugačije perspektive – izjavio je autor Brian Michael Bendis koji je novi lik predstavio u “Invincible Iron Man #7“, a za njen izgled bio je zadužen poznati ilustrator stripova Stefano Castelli.

Bendis je svjestan da će promjena spola i rase jednog od najpoznatijih Marvelovih likova naići na otpor obožavatelja, ali kaže da zna da je na dobrom putu kada mu pristupaju mlade žene i zahvaljuju što su konačno reprezentirane u Marvelovom svemiru.

Marvel
Linker
25. travanj 2024 06:56