Sampha.com
"Process" je vani

Suradnik Beyoncé, Kanye Westa i Solange je konačno objavio vlastiti album

Britanski eksperimentalni neo soul / r’n’b glazbenik Sampha ovog je mjeseca konačno objavio svoj samostalni prvijenac "Process"., nakon punih devet godina bavljenja glazbom i brojnih suradnji s poznatim glazbenicima.

Drake, Kanye West, Beyoncé, Frank Ocean, FKA Twigs samo su neka od imena s kojima je multitalntirani Sampha surađivao; kao prateći vokal, pisac pjesme ili aranžer. Njegov nježni sopran ostavio je traga i u suradnjama s poznatim producentom i DJ-em koji nastupa pod imenom SBTRKT, a čiji je hit "Hold On" svojedobno poharao glazbene ljestvice. Početkom veljače samozatajni Britanac objavio je album "Process", prethodno najavljen baladom "(No One Knows Me) Like The Piano". Dosad su na ovu adresu stigle samo pohvale brojnih kritičara koji su ga opisali kao jedan od ljepših 'laganih' albuma ove godine.

Glazba koju Sampha izvodi kombinacija je soula, elektronike i hip-hopa, a vođena je laganim tempom što dodatno skreće pažnju na njegov nježan vokal i tekstove. Album su zajedničkim snagama producirali Sampha i Rodaidh McDonald te potpisuju glazbenikovo najzrelije izdanje dosad, ali i najosobnije. Sampha je inspiraciju pronašao u osobnim tragedijama koje su ga zadesile, ali zbog toga je postigao intiman, iskren i emotivan zvuk koji se tematski prvenstveno bavi prolaznošću. Na jednoj od pjesama s albuma surađivao je i s Kanye Westom čime se nastavlja niz slavnih glazbenih suradnji.

Linker
20. travanj 2024 08:41