Mia Dimšić
 Matej Dokić
25. GLAZBENA NAGRADA PORIN

Trijumf Mije Dimšić: Objavljene nominacije za Porin

Na svečanoj ceremoniji u zagrebačkom Matis Absolute Loungeu objavljene su nominacije za jubilarno 25. izdanje Glazbene nagrade Porin.

Glasačko tijelo je u prvom krugu glasanja svoje favorite biralo među ukupno 1645 ovogodišnjih prijava raspoređenih u 35 kategorija. Prema glasovima struke najviše nominacija, njih devet, osvojili su Mia Dimšić i njeni suradnici. Mijin album "Život nije siv" konkurira za Album godine te u kategoriji Najbolji album pop glazbe, dok je pjesma "Bezimeni", sa spomenutog albuma, nominirana za Pjesmu godine. Album "Život nije siv" osvojio je nominacije i u kategorijama za najbolju produkciju i najbolju snimku, a naslovnica albuma konkurira za najbolje likovno oblikovanje. Album "Božićno jutro" nominiran je za najbolji album popularno duhovne glazbe. Mia Dimšić također konkurira za najbolju žensku vokalnu izvedbu s pjesmom "Sunce, oblak, vjetar", koja je nominirana i za najbolji aranžman.

Zagreb, 151217.
Pjevacica Mia Dimsic snimljena u studiju Hanza media
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Osim Mije Dimšić, u atraktivnoj kategoriji za najbolju žensku vokalnu izvedbu nominirane su i Josipa Lisac te Antonela Doko. Za najbolju mušku vokalnu izvedbu ove godine nominirani su Jacques Houdek, Kedžo i Oliver Dragojević.
PORIN
Franka Batelić


Za Pjesmu godine u konkurenciji su: pjesma "Ako voliš ovu ženu" koju izvode Željko Bebek i Oliver Dragojević, potpisana od autorskog tima Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević, pjesma “Bezimeni” koju izvodi i autorski potpisuje Mia Dimšić, "Biram" od Detoura koju autorski potpisuje Nenad Borgudan, pjesma Predraga Martinjaka "Neka ti plove brodovi" koju izvodi Massimo te "Reno 4" koju izvodi i autorski potpisuje Mile Kekin.

PORIN
Kedžo

U kategoriji Najbolji album zabavne glazbe nominacije su osvojili album "Naša bila štorija" - sljedećih izvođača: Severine, Gorana Karana, Danijele Martinović, Giuliana, Tedija Spalata, Arijane Čuline, Stefana Kokoškova i Snježane Sinovčić Šiškov, album "Naša velika pjesmarica - The Great Yugoslav Songbook" Vesne Pisarović te album "Ono nešto naše" Željka Bebeka.

PORIN
Željko Bebek


Za najbolji pop album ove godine nominirani su Natali Dizdar s albumom "Iluzije", "Pogrebi i pomiriši" grupe Jinx i ranije spomenuti album "Život nije siv" Mije Dimšić.

Velikim brojem nominacija ističu se Parni Valjak te Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, dok su kao novi izvođači godine nominirani Boris Štok, Carla Belovari i Fluentes.


PORIN


Finaliste glazbene nagrade na ceremoniji proglašenja nominacija predstavili su kolege glazbenici, poznati radijski i televizijski voditelji te predstavnici medija, a dobitnici u svakoj od 35 kategorija bit će poznati na svečanoj dodjeli koja će se održati 23. ožujka u splitskoj Spaladium Areni.

Sve nominirane pogledajte ovdje: NOMINACIJE 2018

Linker
25. travanj 2024 07:53