Josko Supic / CROPIX
legenda Splita

Tuga ne prolazi: 11. godišnjica smrti Borisa Dvornika

Na današnji dan mnogi njegovi obožavatelji su se prisjetili simbola grada pod Marjanom

Na današnji dan mnogi njegovi obožavatelji su se prisjetili simbola grada pod Marjanom

Boris Dvornik, najpopularniji hrvatski filmski i televizijski glumac svih vremena, preminuo je na današnji dan od moždanog udara u rodnom Splitu.


Koliko je obitelj Dvornik bila bliska s njihovim 'Papom' govori svjedočanstvo Danijele Dvornik koja se jednom prilikom prisjetila prvog susreta sa svekrom.

'Kada sam prvi put upoznala svoga svekra, bilo je na jednoj premijeri filma u Splitu, došla sam s Dinom u to kino, nakon 10 dana naše veze i kad je premijera završila, otišli smo na domjenak, a Pape ( tako smo ga zvali, nije moglo drugačije) se zaderao iz jednog kuta terase : 'Dino, dovedi tu malu da je vidim!' A Dino me sav ponosan doveo ocu , Pape me dobro promotri i kaže : Slušaj mulac, čuvaj ovu lipu malu i da nisi nešto za*eba! Je si čuja? - i tresne ga po leđima. Aj' sad lipo počasti curu i budi dobar jer češ dobit! A ti mala, ako bude pravija probleme, odma mi javi pa ću ga ja sredit! ---I nasmije se onako kako je samo on znao, fakinski i namigne mi.', napisala je na društvenim mrežama Danijela.


1997
boris dvornik
foto roberto orlic
-ziv-
Roberto Orlic

Časopis Gloria imala je ekskluzivnu ispovijest Diane Dvornik koja je u teškim životnim trenucima ispričala kako se nosi s boli nakon što je izgubila supruga Borisa u 69. godini i sina Dinu u 44. u razmaku od šest mjeseci.

'Borisova smrt za mene je bila veliki šok i još se od nje nisam oporavila. A Dinova me potpuno dotukla. Nijedan roditelj ne bi smio osjetiti tu patnju i bol. No, smrt vam ne ostavlja izbora. Jednostavno je morate prihvatiti ili ćete svisnuti od tuge. Ma što god uradila i koliko god suza prolila, Boris i Dino se neće vratiti', rekla je tada.

Linker
29. travanj 2024 06:45