/ iStock
SUSRET ŠUMSKIH PJESNIKA

U magičnoj šumi pored Grožnjana održava se festival za koji morate čuti

Večeras, 5. kolovoza, s početkom u 20 sati, održat će se 6. Susret Šumskih pjesnika koji će okupiti šaroliko društvo šumskih ljudi, pisaca, putnika i pustolova. Svi oni koji su imali prilike posjetiti ovaj mali i neobičan festival opisuju ga kao iznimno ugodno druženje uz čitanje i razgovor o poeziji u intimnoj atmosferi šume. Mjesto događanja su istarski Butori koji se nalaze u blizini Grožnjana.

Ove godine u magične Butore stiže Davor Rostuhar koji je prošle godine objavio zbirku putopisne poezije iz Butana,”U zemlji zmaja”. Kroz poeziju će putovati i Mladen Blažević iz Rijeke dok će Marko Presečki iz Varaždina nastupiti uz pratnju benda. Osim njih, u šumi će čitati i Sanja Baković (Brač), Selma Kanazir (Zadar), Lidija Deduš (Varaždin), Gaetano Benčić (Pula), Andreja Denko iz Slovenije, Maja Klarić iz Šibenika koja zajedno s Goranom Blaževićem iz Umaga organizira ovaj susret. Kao poseban gost stiže i mađarski pjesnik Tibor Weiner Sennyey koji prati Šumske pjesnike od samih početaka. Čitanje poezije pratit će Vladimir Kuzman na gitari.

Posebnost ovogodišnjeg susreta jest što će se predstaviti i prva zbirka Šumskih pjesnika koja okuplja radove autora koji su sudjelovali u prvih pet godina održavanja susreta. Zbirku će predstaviti organizatori manifestacije i prisutni pjesnici zastupljeni u zbirci, a svi posjetitelji moći će sa sobom uzeti primjerak dvojezične antologije koja će biti besplatna, a koju će se po završetku manifestacije moći pronaći u pokretnoj knjižnici u Butorima, u kućici s knjigama koju su Šumski pjesnici postavili prošle godine.

Organizator manifestacije je Kulturna udruga Fotopoetika u suradnji s Općinom Grožnjan, a ove godine susret podržava i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Sve informacije o događaju potražite ovdje.

Linker
19. travanj 2024 08:02