Foto: Hartera Facebook official
OBJAVLJEN PRVI HEADLINER

U rujnu se sprema još jedno izdanje festivala Hartera u Rijeci

U rujnu ove godine u Rijeci će se održati dvanaesta Hartera, a organizatori će za ovu priliku posuditi prostor bivše tvornice Torpedo. Ovih dana objavljen je i prvi festivalski headliner. Riječ je o grupi S.A.R.S koja će u sklopu festivalskog rock dana 16. rujna održati slavljenički nastup povodom desete obljetnice benda.

Prije točno 10 godina, Dragan Kovačević-Žabac i Aleksandar Luković-Lukac osnovali su grupu krajnje neuobičajenog naziva, Sveže amputirana ruka Satrijanija – S.A.R.S. Vrlo je brzo izašao i megahit Buđav lebac, koji je, preko tada relativno svježe platforme Youtube, došao u svaki kutak regije. Buđav lebac nije ostao one hit wonder jer su se već na prvom albumu (S.A.R.S. – 2009.) pojavile pjesme Ratujemo ti i ja, Debeli lad i Rakija, a 2011. godine izlazi album Perspektiva, a krajem godine i istoimeni single, koji je vrlo brzo u potpunosti zasjenio uspjeh Buđavog lepca, i do danas došao do 19 milijuna pogleda na Youtubeu. 2013. godine izlazi album Kuća časti, s kojeg dolazi do sada najveći hit grupe S.A.R.S., prekrasna balada Lutka, koja postavlja rekordnih 25 milijuna pogleda na Youtubeu. Grupa S.A.R.S. uz redovno daljnje objavljivanje jednog albuma godišnje održava i tempo od stotinjak održanih koncerata godišnje, među kojima svakako treba izdvojiti rasprodane zagrebački Dom sportova, gdje je snimljen live album Mir i ljubav, beogradsku Halu sportova i pulsku Arenu.

Koncerti su davno izašli iz granica regije pa nakon održanih koncerata po Skandinaviji, Francuskoj, Belgiji, Njemačkoj, Češkoj, Austriji, Švicarskoj i Italiji, u okviru slavljeničke turneje povodom (prvih) 10 godina karijere benda, S.A.R.S. je u svibnju održao turneju po Australiji. Osim toga, u proljeće 2016. godine, je izašao i Poslednji album.To je dovelo do raznih glasina kako grupa prestaje s radom, no istina je sasvim suprotna – grupa radi više nego ikad prije. Nakon što je postavila nove regionalne trendove u vidu promocije glazbenih kanala i društvenih mreža pa nuđenja albuma na besplatan download, tako sada odustaje od zastarjelog albumskog formata, koji se još uvijek svojim dizajnom i trajanjem naslanja na LP format.

Ostatak programa za oba dana festivala objavljivat će se u naredno vrijeme, no svoj primjerak ulaznice već sada možete nabaviti po nevjerojatnoj cijeni od samo 30 kn po danu i to putem sustava Entrio kao i na svim njegovim prodajnim mjestima. Cijena ulaznica će s vremenom rasti, a javnost će biti pravovremeno obaviještena!

Linker
19. travanj 2024 04:30