Felix Hohagen / Sonus
Zabava pod vedrim nebom

Vodič kroz glazbene festivale u kolovozu i rujnu

Hip hop, jazz, soul, indie, electro, rock, punk... Glazbena događanja u Hrvatskoj pozivaju na provod na plažama i livadama uz vrhunske DJ-e i najbolje domaće i svjetske izvođače.
TISNO

The Lost Disco

Na jednoj od najpopularnijih europskih festivalskih lokacija - u The Garden Resortu - živo je cijelog ljeta, a ljubitelji funk, soul, balearic house i disco glazbe u gradić Tisno sjatit će se od 17. do 20. kolovoza. Tulumarit će se na četiri festivalske pozornice, i to do šest ujutro, a dva puta dnevno s obližnje plaže polazit će i party brod. Oni revni uživat će i u ranojutarnjim Sunrise Sessionima tik uz more. Nastupaju The Skints, JFB, Maribou State, Ghetto Funk Allstars, Ben Parkinson, Escape Roots, a glavne zvijezde festivala su Tom Findlay iz benda Groove Armada i grupa Hot Chip (dj set). Cijena festivalske ulaznice je 399 kn.

Eva Lazarus nastupa na festivalu The Lost Disco u Tisnom

ZRĆE

Sonus

Partijaneri već dobro znaju da se u potrazi da dobrim provodom odlazi u klubove na novaljskoj plaži Zrće, koju će u sklopu petog izdanja festivala posjetiti više od 70 glazbenika. Od 20. do 24. kolovoza moći će se uživati u nastupima Ame DJ, Jackmastera, Jamieja Jonesa, Loca Dicea, Matadora, Sama Paganinija, Solomuna i Svena Vatha, a tulumi traju od 16 sati pa sve do šest ujutro. Elektronička glazba moći će se slušati na brodovima na kojima se tijekom dana održavaju zabave, a festivalska ulaznica može se kupiti po cijeni od 179 eura.

Felix Hohagen

Elephant Studio

PULA

Dimensions i Outlook

Festival koji se održava na tvrđavi Punta Christo od 30. kolovoza do 3. rujna, otvara nastup ikone glazbene scene Grace Jones, te berlinskog elektro benda Moderat. Valja istaknuti i nastupe Yussefa Kaamala, Mosesa Boyda, Nine Kraviz i Jeffa Millsa. A na istom mjestu deset dana kasnije - od 6. do 10. rujna, počinje jubilarno deseto izdanje festivala poznatog po dubstep, jungle dub, hip hop i grime glazbi. Listu glazbenika predvodi hip hop zvijezda Ghostface Killah, član legendarne grupe Wu-Tang Clan, a nastupaju i David Rodigan, Roots Manuva te Edo Maajka koji uskoro objavljuje novi album. Cijena festivalske ulaznice za oba festivala jednaka je - 660 kn.

Marc Sethi

Dan Medhurst

Marc Sethi

POREČ

MTV Summerblast

Pozornica u porečkoj uvali Peškeri ugostit će jednu od najvećih zvijezda današnjice - Willa Smitha. Nakon više od deset godina poznati se glumac s prijateljem, DJ-om Jazzyjem Jeffom, odlučio vratiti svojoj prvoj ljubavi - glazbi, a za to je odabrao baš istarski hip hop, pop i elektro festival koji se održava 25. i 26. kolovoza. Zvjezdani line-up čine i Britanci Duke Dumont, Tinie Tempah, Jonas Blue te američka elektro hip-hop grupa Far East Movement, a nastupit će i hrvatsko-slovenski DJ duo Vanillaz. Festivalske ulaznice stoje 499 kn, dok se one jednodnevne prodaju po cijeni od 259 kn.

Niko Goga Photography

Niko Goga Photography

Niko Goga Photography

Linker
20. travanj 2024 06:26