TONCI PLAZIBAT/ CROPIX
LJETNI FESTIVALI

Za ljubitelje klasike: Spektakl klasične glazbe na Korčuli

Od 11. do 20. srpnja na Korčuli se održava 4. izdanje Korčula Fermata festivala, čiji je pokretač i umjetnička voditeljica akademska glazbenica i otočanka Lorena Milina.

Od 11. do 20. srpnja na Korčuli se održava 4. izdanje Korčula Fermata festivala, čiji je pokretač i umjetnička voditeljica akademska glazbenica i otočanka Lorena Milina.

Šest fantastičnih - i besplatnih - koncerata klasične glazbe koji će se održati u bajkovitom okruženju jednog od najljepših hrvatskih otoka dovoljan su razlog da se narednih dana uputite u njegovom smjeru. Korčula Fermata festival, čija je pokretačica i umjetnička voditeljica uspješna akademska glazbenica i otočanka Lorena Milina, svojim je gostima pripremio uzbudljiv program koji će oduševiti i najzahtjevnije ljubitelje klasične glazbe. On uključuje predstavljanje raznolikih domaćih i međunarodnih komornih sastava i promociju hrvatskih skladatelja te daje prostor mladim umjetnicima. Cilj festivala je, kaže njegova osnivačica, približiti klasičnu glazbu široj publici te stvoriti nezaboravna glazbena iskustva za sve posjetitelje otoka Korčule.

image

Lorena Milina

SLAVENKO VUKASOVIC

"Svake godine se trudim uključiti i mlade studente i/ili učenike pa će tako biti i ove godine. Fermata time predstavlja još jednu od platformi koja im omogućuje da zavire u profesionalni svijet klasične glazbe, surađuju s iskusnim kolegama i dobiju dragocjene povratne informacije od priznatih umjetnika", kazala je violinistica Lorena Milina, koja će svoj koncert s pijanisticom Almom Hodžić Pašić održati u srijedu 12. srpnja u 21 sat u korčulanskoj katedrali sv. Marka. Osim njih publici će se prestaviti i gudački kvartet FF, gitaristički duo Đani Šehu i Luka Vlašić, violinist Antonio Šarić, sopranistica Paulina Đapo, flautist Đive Franetović Kušelj i pijanistica Stefani Grbić.

image

Plakat festivala

Press
Linker
05. svibanj 2024 06:23