Fanovi oduševljeni

Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, uskoro ćemo dobiti novu pjesmu legendarne grupe The Beatles

Paul McCartney pripisao je umjetnoj inteligenciji zaslugu za stvaranje nove pjesme Beatlesa nakon što je tehnologija ‘izvukla‘ glas Johna Lennona iz starog demo snimka.

Sir Paul McCartney otkrio je da je upotrijebio umjetnu inteligenciju za stvaranje "posljednje pjesme Beatlesa". Naime, Beatlesi se smatraju najutjecajnijim bendom svih vremena. Kada je John Lennon napustio bend 1969., vijest je odjeknula diljem svijeta i šokirala mnoge, a kada je tragično preminuo 1980., obožavatelji su bili shrvani. Malotko je mislio da će ikad više čuti neku novu pjesmu neprežaljenog glazbenika.

Posljednja snimljena pjesma Beatlesa bila je "I Me Mine" 1970., a snimili su je Paul, George Harrison i Ringo Star. Sada je u pripremi posljednja pjesma - i sve to zahvaljujući naprednoj tehnologiji.

image
PROFIMEDIA

Paul je tijekom radijskog intervjua rekao da je umjetna inteligencija korištena za "izvlačenje" Johnova glasa iz starog demo snimka kako bi mogao dovršiti pjesmu. "Upravo smo je završili i bit će objavljena ove godine", otkrio je 80-godišnji glazbenik.

Paul nije imenovao pjesmu, ali nagađa se da će to biti pjesma iz 1978. pod nazivom "Now And Then". Pjesma je već razmatrana kao moguća "pjesma ponovnog okupljanja" legendarnog benda 1995. godine.

Linker
24. travanj 2024 13:22