Blagdansko jutro

Nije samo ručak zvijezda Božića, i doručak je jednako bitan! Znamo kako ga pripremiti

Bez kojeg jela vi ne možete zamisliti božićno jutro? Je li to pršut, delikatesna pašteta ili sir koji priziva djetinjstvo? Sve te ukusne namirnice mogu se naći na vašem stolu, u sretnoj kombinaciji okusa.

Atmosfera je na božićno jutro posebna. Trgovima, ulicama i našim domovima vlada ugodan mir, uz radost zbog velikog blagdana i zbog toga što smo zajedno. Ujutro razmjenjujemo čestitke, zagrljaje, poljupce. Cijela će se obitelj okupiti kasnije oko božićnog ručka, bit će tu i gosti, ali i jutarnji obrok ima svoju draž. Bez obzira na to hoćete li doručkovati prije ili poslije otvaranja božićnih darova i bez obzira na to koliko će vas biti za stolom, Lidl je pripremio zalogaje koji će se savršeno uklopiti u božićni ugođaj i koji će razveseliti i malene i velike.


Za najzahtjevnije nepce

Oduvijek se za velike dane nastojalo stol učiniti bogatijim, raskošnijim i raznovrsnijim nego što je to u običnim danima. Iako je svima jasno da smisao blagdana nije u hrani, nitko ne želi tih dana oskudijevati, pa se tradicionalno u našim krajevima za božićni doručak na stol iznose domaće kobasice, kulen, pečenice s hrenom, slanina, pršut, sir, masline..., jer bez nekih jela Božić jednostavno ne možemo zamisliti. Lidl sa svojim Deluxe proizvodima slijedi duh božićne tradicije kojoj dodaje dozu suvremenosti, što se vidi po izboru namirnica, ali i po elegantnoj ambalaži, ukusno dizajniranoj i u dominantno crnoj boji.

Okusi su profinjeni, ujedno posebni i pamtljivi, kako bi udovoljili i najzahtjevnijim nepcima.

Božić je internacionalan blagdan, slavi se u cijelom svijetu, pa nam i jelovnik slobodno može biti takav, svjetski. Dobra je ideja božićni doručak obogatiti španjolskim pršutom - jamón serrano sušen na zraku jedan je od gastronomskih zaštitnih znakova Španjolske, a Lidlov Deluxe Jamón Serrano zajamčeno ima sve odlike ovog tradicionalnog specijaliteta, što dokazuje oznaka TSG (Traditional Speciality Guaranteed). Jutarnjoj božićnoj plati možete dodati i Deluxe Prosciutto Crudo, tradicionalnu talijansku varijantu pršuta ili pak Deluxe Prosciutto di Parma, sa zaštićenim geografskim porijeklom, jer upravo je pršut koji dolazi iz pokrajine Emilia-Romagna najcjenjeniji talijanski pršut.

image

Poigrajte se, jutarnjoj božićnoj plati dodajte i Deluxe Prosciutto Crudo ili Deluxe Prosciutto di Parma u kombinaciji s vrhunskim sirevima kao što je Deluxe Cheddar sir.

SHUTTERSTOCK


Bogatstvo okusa

Bogatstvu i raznovrsnosti okusa pridonijet će Deluxe Dimljena salama s dodatkom tartufa i vrganja, a tko voli aromatičan miris i jedinstven okus tartufa može svojoj božićnoj plati dodati i izbor Deluxe Svježih sireva s punjenjem. U ponudi su tri profinjena okusa - svježi sir s maslacem od tartufa, svježi sir s medom i bademom te svježi sir sa zelenim pestom, jednim od najomiljenijih umaka na svijetu. Sirevi bi mogli vrlo brzo nestati sa stola, jer teško će se biti zadržati na samo jednom trokutiću. Jednako vrijedi i za Deluxe Cheddar sir koji dolazi u dva različita okusa - Extra mature ili Vintage. Zrenjem ovaj popularni sir postaje tamniji, a okus mu je sve oštriji, uz jačanje orašaste note.

Meso i sir kao temelj doručka još će više okusa dobiti uz dodatak majoneze, hrena, maslina i, zašto ne, sušenih rajčica.

Lidl u liniji Deluxe kupcima nudi svoju varijantu ove cijenjene delicije sasvim posebnog okusa u kojoj se uživa u malim dozama - sušene rajčice u suncokretovom ulju s ružmarinom.

image

Delux paštete od guščje ili pačje jetre uvijek su dobrodošlo predjelo, obogatite ih narom, kandiranim voćem ili narezanom ciklom i servirajte na topli i hrskavi baguette.

SHUTTERSTOCK


Francuski štih

Odličan je osjećaj ujutro zagristi u ukusno i mekano pecivo ili hrskavi kruh. Pruža nam to dojam doma, sigurnosti, ugode. Lidlova pekarnica nudi rješenja za sve ukuse - bilo da vam je favorit ciabatta, bijela ili kukuruzna miješana, hrskavi baguette, klasični ili kukuruzni, pecivo sa sjemenkama bundeve..., bilo da je to sasvim konkretan kruh, možda lovački, domaći bijeli, sa sjemenkama suncokreta ili s više vrsta sjemenki... Kruh i pecivo uvijek su još bolji kada su nečim premazani, a za ovu prigodu predlažemo izbor Deluxe Delikatesnih jetrenih pašteta. Pripremljene od svinjske jetre, uz dodatak meda, jabuke i luka, tartufa ili pak slatkih brusnica, predstavljaju pravi doživljaj za okusne pupoljke. Francuski štih na blagdanskom stolu dat će Deluxe Paštete - bez obzira odaberete li paštetu s pačjom jetrom ili paštetu s guščjom jetrom i grožđicama, ili obje, uživat ćete u delikatnom, a opet punom okusu, koji će goditi vašem nepcu.

Doručak je, svi to već znamo, vjerojatno najvažniji obrok u danu, pa i u posebnom danu kakav je Božić. Zbog toga mu je i Lidl sa svojom linijom Deluxe proizvoda posvetio posebnu pažnju.

Dobar vam tek - i pokušajte ostaviti nešto mjesta za ručak.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Lidlom.

Linker
17. travanj 2024 15:38