Unsplash
Čeka nas svašta

Od 'retroshadinga' do 'odugovlačenja': U 2020. pripazite na nove dejting trendove

Romantične veze i međuljudski odnosi nisu što su nekada bili, a sve zahvaljujući pojavi društvenih mreža s kojima su se pojavili neki novi dejting trendovi. Zbog toga je danas lakše 'raskrstiti' s nekim, bez da se suočite s njim u četiri oka, a svake godine se pojavljuju inačice već ustaljenih trendova poput 'ghostinga'. Sljedeće godine očekuju nas neki novi trendovi na koje valja pripaziti, iako nije isključeno da ste s njima već susreli.

U 2019. godini, koju ćemo vrlo skoro zvati prošlom, 'niknulo' je mnogo različitih dejting trendova, među kojima se najčešće provlačio 'soft-ghosting', inačica 'ghostinga'. Naime, riječ je o trendu, bolje rečeno ponašanju, u online dejtanju kada s nekim komunicirate i kao odgovor na svoju rečenicu dobijete samo "like", dok se "ghosting" odnosi na trenutak kada potencijalni partner ili prijatelj jednostavno prestane odgovarati na vaše poruke.

Sljedeća godina, barem što se tiče dejting trendova, bit će još zanimljivija jer su se već sada pojavili neki novi koji će se provlačiti 2020.-om i na koje valja pripaziti.

Procrastidating

Unsplash

Potječe od engleski riječi "procrastidating" koja u slobodnom prijevodu znači "odugovlačenje". Što se tiče samog dejting trenda, zamislite ovaj scenarij. Već neko vrijeme se dopisujete s nekim s kim ste osjetili neku vrstu povezanosti i spremni ste na drugi korak - dejt. Hrabro upitate: 'Gdje bi volio ići?", na što dobijete jedan od ovih odgovora:

1. Ne znam.

2. Ti odluči.

3. Razmislit ću (i onda ne dobijete odgovor).

4. Sve gore navedenol

Dakle, "procrastidating" je umjetnost odgađanja sastanka uživo i izbjegavanje dogovora jer vam se ne da. U početku odajete dojam da jedva čekate upoznati se uživo s tobom osobom, ali onda kada do toga treba doći, pokazujete da ste ipak nezainteresirani. Vrlo komplicirano.

Slip Of The Hun

Ovaj trend neobičnog naziva označava kada jednom od potencijalnih partnera s kojima se dopisujete pošaljete jednostavno "da" na njihovo pitanje "Kako si?". Da, zvuči čudno, a riječ je o slučajnom davanju na znanje da pored te osobe imate i druge opcije. "Naravno da možemo ići na dejt u utorak" odgovorite mu kada vas pita kakav vam je bio dan.

Retroshade

Unsplash

Vi koji volite horoskop i često u zvijezdama tražite odgovore na pitanja koja vas muče, sigurno ste krivili retrogradni Merkur za neke stvari u vašem životu. Sljedeća godina sprema nam još više retrogradnih promjena, dok će vam 'retroshade' vratiti potencijalnog neželjenog ljubavnika u život.

Merkur nas tjera da se ponašamo nesmotreno, tako da neće biti čudno da vam se bivši nakon godinu dana javi s porukom "Hej, što ima?". Ako se ne želite ponovno zapetljati u istu priču, ne odgovarajte na poruku.

Manisfesdatetion

Određeni ljudi žele samo jednu stvar od veze, a to se po novome zove "manisfesdatetion". Manfistdater je osoba koja u vezu ulazi, znajući točno što traži, fokusirajući se na manifestaciju toga i održavajući svoju viziju veze kako odnos raste. Ako uđete u vezu s takvom osobom i treću godinu za redom vas tjera da mu kuhate svake večeri, možda je vrijeme da razmislite želite li biti u "programiranoj" vezi.

Houseplanted

U vezi ste i stvari ne idu kako ste zamislili te osjećate da se ljubav i strast smanjuje dok čekate kraj koji je neminovan. Za to vrijeme vjerojatno ne obraćate puno pozornosti jedno na drugo, a vaš partner se vraća kući kasno u noć, ne piše vam niti razgovara s vama kada nije doma. Da, riječ je o houseplantanju koji je korak prije "ghostinga". Nećete biti potpuno "izbrisani" iz njegovog života, ali to je najbliže što možete doći do odvojenog života prije nego što konačno prekinete.

Linker
20. travanj 2024 09:59