Izložba koju želite posjetiti

Hipsterski događaj godine u Orisu: Kakve sve tajne skriva dizajnerski dvojac, a mislili smo da znamo sve o njima

Bruketa&Žinić izlažu projekte, skice, fotografije i druge povjerljive dokumente iz četvrt stoljeća super uspješne karijere.

Na izložbi 'Tajni dokumenti Brukete i Žinića' naš poznati dizajnerski dvojac izložit će svoje 54 Moleskine bilježnice. Sve njihove realizirane i nerealizirane ideje, projekti, skice, brifinzi, tajne, privatne i poslovne fotografije, te drugi godinama skrivani povjerljivi dokumenti posjetiteljima zagrebačke Kuće arhitekture Oris od 16. prosinca bit će izloženi na dohvat ruke.

image

Izložba Tajni dukumenti Brukete i Žinića.

PRIVATNI ALBUM

Davor Bruketa i Nikola Žinić zajedno rade već dvadeset i šest godina, a danas djeluju u agenciji čije je ime Bruketa&Žinić&Grey. O njima su pisali New York Times, Independent, Der Spiegel, Kurier, Advertising Age, AdWeek, Campaign, Communication Arts, Designboom, Dezeen, Gizmodo, How, I.D..., da nabrojimo samo neke od najistaknutijih medija, osvajali su najvažnije i najprestižnije nagrade poput Red Dot, Crest, Art Directors Club, za svoje klijente razvili su prvu nacionalnu vremensku kapsulu, kuharicu koja se mora ispeći prije upotrebe da recepti postanu vidljivi, najmanju etiketa na svijetu, mobilnu pravopisnu aplikaciju, dostavu kave dronom, knjigu koja svijetli u mraku, poštansku marku koju je moguće pratiti (trackati) i brojne druge sadržaje i kampanje.

image

Davor Bruketa i Nikola Žinić

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Čitajte i: Pogledajte inovativne proizvode budućnosti iz kućne radinosti zagrebačke produkt dizajnerice

Zajedničku poslovnu avanturu započeli su u iznajmljenom prostoru vile u Novakovoj ulici s pogledom na zagrebačku Katedralu, a s vremenom su shvatili da svoj kreativni potencijal osim za oglašavanje i dizajn mogu iskoristiti i za kreiranje proizvoda i usluga. A danas iz Zagreba rade i za globalno tržište.

Njihova izložba sigurno je jedan od najvažnijih hipsterskih događaja godine, a može se razgledati Oris od 16. do 31. prosinca, te od 10. od 15. siječnja.

Linker
16. travanj 2024 08:22