Opera Selecta Trogir
 Vojko Bašić / Cropix
Nezaboravna noć

Jubilarna 10. Opera Selecta publiku će osvojiti solistima za čistu peticu

Na glazbenom festivalu na jednoj pozornici u Trogiru nastupit će pet vrhunskih solista sa zavidnim karijerama, a među njima je i najvećih tenora današnjice Pavol Breslik.

Deseta Opera Selecta i njezina pozornici unutar Kule Kamerlengo ugostit će najpoznatije operne pjevače svijeta. Među njima su ruske dive, sopranistica Anna Samuli i mezzosopranistica Elena Zeramba, meksički bariton Alfredo Daza te Slovak Pavol Breslik, jedan od najboljih tenora današnjice.

Pjevače će pratiti rusko-moldavska pijanistica Olga Cinkoburov, koja već 18 godina živi u Splitu, gdje predaje na Umjetničkoj akademiji, te Nijemac Matthias Samuil. Festival koji je proglašen jednim od pet najvećih događanja ovakvog tipa na Mediteranu, a kazališni redatelj Krešimir Dolenčić važnost ovog koncerta najavio je koristeći se zanimljivom usporedbom: 'Kao da Ronaldo i Messi igraju, a Beyonce pjeva u Trogiru - nezamislivo.'

Gala koncert održati 29. 7. s početkom u 21 sat u Kuli Kamerlengo pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i grada Trogira.

Linker
19. travanj 2024 10:52