Antun Cerovečki
PREDAVANJA I DJ MARATON

Subota je rezervirana za kvalitetnu dozu funk glazbe

Druga Hrvatska Funk Konferencija, u organizaciji Hrvatske Funk Delegacije, održat će se u subotu, 15. listopada 2016. u zagrebačkim klubovima The Garden Brewery i Peper. Poručuju nam da ponesemo cipele za ples!

Središnji dio programa ovogodišnje Konferencije je cjelovečernji back2back nastup čak četrnaestero hrvatskih funk DJ-a na dva DJ set-upa koji vas očekuje u The Garden Breweryju s početkom u 22 sata. Među delegatima koji će bacati vruće grumenje pod vaša stopala su Bijan, Bocca Sofistifunk, Borovich, Chill, Jopa, Kid VA, Kool S, Pips, SlipMat, Dr. Smeđi Šećer, Soul Bader, Tomo Ricov, Venom i Werft. Svaki od njih izvrtit će po dva DJ seta od 13 min i selekcijski donijeti sonične iskopine iz mikro-žanrovskih oblasti kojima ekspertno barata - od svemirskog orijentalnog diska i njemačkog big band jazz funka, do screamo northern soula i highlife afrobeata.

U okviru druge Hrvatske Funk Konferencije, organiziran je i niz kratkih predavanja o povijesti DJ-inga, stilovima gramofonskih tehnika te tajnama korištenja svih vrsta vinila uživo koja možete poslušati od 16 do 19 sati u Peperu.

Hrvatsku Funk Delegaciju čini šesnaest glazbenih antropologa, DJ-a i strastvenih istraživača u potrazi za savršenim plesnim ritmovima na gramofonskim pločama žanrovske širine. Vole zlatne trenutke plesne glazbe iz razdoblja od 60-ih do 80-ih godina, filmske glazbene teme, šlagere i sve što nosi soul, funk i disco etiketu. Poznati su po bogatoj kolekciji rijetkih gramofonskih ploča i dinamičnim DJ setovima te po zaboravljenim glazbenim draguljima koje izvlače na plesni podij. Istražuju glazbu iz cijelog svijeta, a posebnu pažnju pridaju plesnoj glazbi zemalja bivše Jugoslavije. Prošle godine pokrenuli su Hrvatsku Funk Konferenciju, a iza njih je i nastup na ovogodišnjem Špancirfestu te organizacija koncerta Mighty Mocambosa u Močvari.

Predavanja su otvorena za javnost, a upad na tulum je 30 kn, odnosno 40 kn poslije ponoći. Novim korisnicima i najluđim plesačima i plesačicama UBER poklanja besplatne vožnje, a više informacija o događanju, ulaznicama i UBER pogodnostima doznajte na FB eventu.

Linker
19. travanj 2024 19:39