teška polemika

Englez sa splitskom adresom objavio video sa sestrom koja je prvi put probala burek. Njezin komentar raspištoljio ekipu

I kakvi ti je burek?

 Screenshot Tiktok/Slobodna Dalmacija

Tugs Ward, engleski influencer sa splitskom adresom, već nekoliko godina na TikToku, pod opisom "English ‘P*ČKA‘ living in Croatia", dokumentira svoje iskustvo života u Splitu, a za svoje je obožavatelje pripremio pravu videoposlasticu. Svojoj sestri, koja mu je došla u posjet iz Engleske, dao je da proba jedno od nama omiljenih jela – burek sa sirom.

Njezina reakcija iznenadila je mnoge, iako nije rekla da joj se burek ne sviđa. Dala mu je, smatraju mnogi, prenisku ocjenu. Nakon prvoga griza ove delicije samo je kratko prokomentirala da je ukusno, na što ju je brat upitao koliku ocjenu bi joj dala od 1 do 10.

– Šest – odgovorila je kratko, na što je Tugs rekao da će njezina ocjena razljutiti mnoge.

Doduše, njezina ocjena nije bila glavni kamen spoticanja u komentarima. Rasprava se svela na to, kako to i inače biva kada je burek u pitanju, je li burek sa sirom burek ili sirnica.

– To je sirnica. Uvijek je treba kupiti u malim pekarama, a ne u trgovinama. Naravno, s njom uvijek ide i jogurt – napisao je jedan od komentatora.

Ipak, neki od komentatora naveli su da sam naziv ovog jela ovisi o tome gdje se nalazite. Za velik dio država burek može biti punjen različitim nadjevima, dok je u Bosni i Hercegovini burek samo s mesom.

– Burek (Börek) tursko je tijesto punjeno mesom, sirom, krumpirima, špinatom i tako dalje. Iz nekog razloga Bosanci govore da je burek samo s mesom, iako ovo jelo zapravo potječe iz Turske – dodao je drugi komentator.

– Jesi ga u Mate kupila? – zanimalo je nekog.

Eto, čini se da ni jedan bezazleni video ne može proći bez ove "vječne" rasprave, koja bi uskoro mogla dosegnuti status one "što je bilo prije – kokoš ili jaje".

@tugs_ward Sister trying Burek for the first time…. Hard one to please #croatia #hrvatska #croatiantiktok #burek ♬ original sound - Tugs Ward
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:53