NETFLIX/COURTESY EVERETT COLLECTION
POPIS ZA BINGE

4 noviteta s Netflixa kojima se veselimo u travnju

Na prvom mjestu definitivno je serija "Ripley" jer glavnu ulogu igra Andrew Scott!

Na prvom mjestu definitivno je serija "Ripley" jer glavnu ulogu igra Andrew Scott!

RIPLEY

Kriminalistički roman "Talentirani gospodin Ripley", Patricije Highsmith dobio je još jednu ekranizaciju. Naime, nakon hvaljenog filma iz 1999. u kojem glavne uloge igraju Matt Damon, Jude Law i Gwyneth Paltrow, na Netflix stiže serija "Ripley" u kojoj glavnu ulogu igra Andrew Scott. Irski glumac utjelovit će karizmatičnog Toma Ripleyja, varalicu iz ranih 60-ih u New Yorku kojeg bogataš angažira da otputuje u Italiju i njegovog odbjeglog sina Dickieja uvjeri na povratak kući. Tom prihvaća posao te započinje život pun prevara, laži i ubojstava. Serija na Netflix stiže 4. travnja, a priču ćemo pratiti kroz osam epizoda.

SCOOP

U novoj drami "Scoop", koja na streaming platformu Netflix stiže 5. travnja, glavne uloge igraju legendarna Gillian Anderson u ulozi novinarke i Rufus Sewell u ulozi princa Andrewa. Film prati kontroverzan BBC Newsnight intervju princa s novinarkom Emily Maitlis iz 2019. godine, a sve je temeljno na knjizi "Scoops: Behind The Scenes of the BBC‘s Most Shocking Interviews" televizijske producentice Sam McAlister, koju će u filmu utjeloviti Billie Piper.

STRANGE WAY OF LIFE

Kratki film redatelja Pedra Almodóvara prati priču dvojice revolveraša koji se ponovno susretnu nakon 25 godina razdvojenosti te priča priču o njihovom kompleksnom odnosu kao dvojice ljubavnika koji su otišli u različitim smjerovima. Glavne likove - Silvu i Jake, glume Pedro Pascal i Ethan Hawke, a kratki film ide koracima sličnih queer vesterna poput filma "Planina Brokeback" u kojima se fokus stavlja na istraživanje maskulinosti koja se značajno razlikuje od tradicionalne formule za žanr. Film na Netflix stiže 12. travnja.

REBEL MOON, DRUGI DIO

Epska priča Zacka Snydera završava finalom "Rebel Moon, drugi dio: Zadavateljica ožiljaka" koje na Netflix stiže 19. travnja. Iako su mnogi prvim dijelom bili pomalo razočarani a kritike mu nisu bile priklonjene, činjenica je da je "Rebel Moon, prvi dio: Dijete vatre" dugo bio najgledaniji film na Netflixu nakon što je stigao na taj popularni streaming servis. U prvom djelu upoznali smo autsajdericu Koru, koju glumi Sofia Boutella, a koja je svoj dom pronašla na mjesecu Veldtu. Radnja filma nastavlja se na prvi dio u kojem je bivša ratnica skupljala tim koji će joj pomoći u obrani njezinog novog doma nakon što on postane meta vojnika zlog Imperija. Glumačku postavu, uz Sofiju Boutellu, čine Ed Skrein, Djimon Hounsou, Michiel Huisman, Doona Bae, Anthony Hopkins i brojne druge zvijezde.

Linker
26. travanj 2024 01:43