PRESS
MAFIJA MAMA

Akcijska komedija s Toni Collette i Monicom Bellucci novi je hit

Nakon nekoliko mračnih i turobnih uloga, Toni Collette se vratila malo veselijim formatima pa je s radošću prihvatila ulogu u mafijaškoj komediji koja se snimala u Rimu što joj je bio dodatan poticaj da kaže "da".

Nakon nekoliko mračnih i turobnih uloga, Toni Collette se vratila malo veselijim formatima pa je s radošću prihvatila ulogu u mafijaškoj komediji koja se snimala u Rimu što joj je bio dodatan poticaj da kaže "da".

Australska glumica Toni Collette, koju smo prije nekoliko godina gledali u filmu "Nož u leđa", zvijezda je akcijske komedije "Mafija mama". Film se nedavno počeo prikazivati u našim kinima, a Collette u njemu glumi Kristin, tipičnu američku kućanicu, koja na pragu zrelih godina proživaljava dramu za dramom. Sin joj je odrastao i odlazi od kuće na fakultet, na poslu joj stalno dosađuje napasni šef, a uz to je nedavno saznala da ju je muž prevario. A dok pokušava skupiti krhotine svoga života, javlja joj se nepoznata žena iz Italije kako bi joj priopćila da je umro njezin djed za kojeg odavno nije čula jer je prije mnogo godina prekinuo sve kontakte s obitelji. Žena je poziva na njegov pogreb, pa iako se prvo dvoumi, prijateljica je nagovori da ode u Italiji jer će joj nakon svih nedavnih trauma dobro doći da malo promijeni sredinu.

Kristin pristaje, no u Italiji je dočeka niz iznenađenja. Njezin je djed, naime bio na čelu zloglasne mafijaške obitelji, a zadnja mu je želja bila da ga na tom položaju naslijedi upravo Kristin jer je ona njegov jedini potomak. Stvari izmaknu kontroli već na pogrebu, gdje povorku napadnu maskirane ubojice, no Kristin polako, uz pomoć vjerne djedove pomoćnice, koju glumi Monica Bellucci, postaje prava šefica - mafijaška mama.

image

Toni Collette i Monica Bellucci na premijeri filma u New Yorku

JACKIE BROWN/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA JACKIE BROWN/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Toni Collette je glumica koja je zabljesnula već svojom prvom ulogom, u australskom filmu "Muriel se udaje" iz 1994., poslije je glumila u filmskim uspješnicama kao što su "Kobno prestrojavanje" i "Sve zbog jednog dječaka", oba snimljena 2002., a bila je odlična i u "Mala miss Amerike" 2006. godine. Ipak, posljednjih godina kao da se specijalizirala za mračne, turobne filmove. U "Naslijeđenom zlu" opsjedne je demon te joj u njemu zahrđalom klavirskom žicom odrežu glavu, u Netflixovoj seriji "Unbelievable" je detektivka koja istražuje brutalnog serijskog ubojicu, u "Velvet Buzzsaw" njenom liku odrežu ruku motornom pilom, u filmu "Nightmare Alley" Bradley Cooper ubija njenog muža, a u "Stubištu" je bacaju, očekivano, niz stube...

"Moglo bi se reći da je većina mojih posljednjih uloga bila dosta mračna, pa već neko vrijeme razmišljam kako bi za promjenu bilo lijepo glumiti u nekom vedrijem filmu koji će nasmijati ljude", objasnila je što ju je prvo privuklo akcijskoj komediji "Mafija mama", dodajući kako joj se scenarij svidio već na prvom čitanju.

"A uz to ne treba smetnuti s uma da se film snimao u Rimu i u slikovitim talijanskim ruralnim lokacijama, pa smo nakon što bi se kamere ugasile mogli uživati u lijepim pejsažima i odličnoj hrani", kaže glumica koja se ovih dana već priprema za nove uloge. U filmu "The Prima Donna" glumit će opernu divu kojoj dolazi kćer i moli je da je pripremi za njenu zamjenu u predstavi, posudit će glas liku u animiranom filmu "Ruby Gillman, Teenage Kraken", a u ožujku sljedeće godine moći ćemo je vidjeti u znanstvenofantastičnom filmu "Mickey 17" hvaljenog južnokorejskog redatelja Boong Joon-hoa, autora filma "Parazit", za kojeg je prije tri godine dobio četiri Oscara.

Linker
28. travanj 2024 06:42