Lily Rose Depp

 PROFIMEDIA/HBO
Poražavajuće kritike

Ako se zbog nečeg isplati pogledati ‘The Idol‘, onda su to kostimi likova

Nećemo se baviti radnjom niti problematikom serije već smo se fokusirali na kostimografiju koja je na jako dobroj razini.

Nećemo se baviti radnjom niti problematikom serije već smo se fokusirali na kostimografiju koja je na jako dobroj razini.

Premijerno je prikazana prva epizoda serije "The Idol" i nitko nije impresioniran. Kritičari su popljuvali seriju i prije nego što je izašla, a nakon premijere, samo jedan u nizu sličnih naslova glasi: "Unatoč kontroverzama, The Idol najviše možemo okriviti zbog smrtno dosadne radnje". Sudeći po svemu, The Weeknda i Lily Rose-Depp ne isplati se pratiti u epizodama koje dolaze, no možete ih gledati čisto da se uvjerite je li serija zaista loša kao što se govori. Drugi razlog zbog kojeg smo se dotaknuli ove serije su kostimi - koji su jedina svjetla točka ove HBO neuspješnice.

U mnogim scenama protagonisti(ce) su najčešće polugole, no kada nose odjeću, ona izgleda dobro. U žensku, i muška garderoba je, koliko prikazuje prva epizoda, sjajno odrađena, a kostimografkinja zadužena za fitove je nagrađivana Natasha Newman-Thomas, koja je radila kostimografiju za "Vuka s Wall Streeta".

image

Lik Troyea Sivana

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

"Željeli smo postići dojam ljigavosti i mračne atmosfere", rekla je kostimografkinja koja je već prvom epizodom pokazala na kakvu estetiku misli. Scena koja otvara prvu epizodu inspirirana je s Marilyn Monroe, kazali su producenti, a prikazuje glavnu glumicu u "elegantnom kaosu" kako sjedi na stolu u crvenom satenskom ogrtaču. Najviše pažnje privukla je ružičasta haljina s bisernim ovratnikom kojeg Jocelyn (Lily Rose-Depp) nosi za vrijeme intervjua za Vanity Fair. Seksepila korzetirana haljina od satena dio je ponude LA brenda Nana Jacqueline i trenutno je na web stranici brenda rasprodana.

image

Haljina s bisernim ovratnikom je trenutno rasprodana sa stranice brenda iz Los Angelesa

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Još jedan od lookova iz prve epizode je transparentna pletena haljina baby blue nijanse, brenda koji je također baziran u Los Angelesu - Aya Muse. Prozirna haljina otkriva tijelo posrnule pjevačice koja je u ovom looku, zaokruženom party torbicom sa sjajnim resama, upoznala Tedrosa u njegovom klubu. Kroz ostatak epizode, glumica nosi minijaturni top brenda Didu, Dieselove sportske tenisice, Chanel sunčane naočale...

Kostimi za glumce naginju vintage estetici i osamdesetima - od crvene košulje koju nosi Tedrose do krojenih odijela i dugog crnog kaputa koji prati njegovu personu vlasnika noćnog kluba i vođe mističnog kulta. The Weekndov lik također voli sportske odjevne komade i dodatke, a kroz njegov stil je spretno provučen taj često spominjani - "ljigavi" karakter.

image

Dan Levy u ulozi Benjamina, publicista pjevačice Jocelyn

LANDMARK MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA LANDMARK MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
Linker
27. travanj 2024 07:14