Binge alternative

Ako ste obožavali seriju ‘Succession‘, ovo su naslovi koji će vas jednako oduševiti

Dok oplakujete završetak serije ‘Succession‘, predlažemo da to radite uz naslove koji obrađuju sličnu tematiku - nećete ostati razočarani.

Ako se još uvijek oporavljate nakon finala serije "Succession", znamo kako se osjećate. Emocije svakog gledatelja su drugačije, svatko je stao na nečiju stranu, no činjenica je da je s četvrtom sezonom "Succession" maestralno završio i upisao se u sam vrh najboljeg TV sadržaja koji dolazi iz produkcije HBO-a. Možda razmišljate da se ponovno upustite u ovu priču i pogledate je ispočetka - OK, no, mi predlažemo nekoliko naslova kojima se možete okrenuti sada kad se oslobodio termin gledanja prljavo bogatih, nemoralnih članova obitelji Roy, za koje je bio rezerviran ponedjeljak navečer.

Yellowstone

Ova vestern drama s Kevinom Costnerom premijerno je prikazana 2018. godine i odmah je dobila odobravanje kritike i javnosti. Grubo rečeno, tematski se poklapa sa "Successionom", osim što je "Yellowstone" smješten na zapad SAD-a, a umjesto Brunello Cucinelli odijela nose se kaubojski šeširi. Umjesto Waystar Royca, pratimo kako obitelj Dutton štiti vlasništvo nad rančem u Montani, a braća i sestre se bore za pažnju i naklonost okrutnog oca. U jesen prošle godine prikazana je peta sezona serije, u produkciji Paramount Networka, i po posljednjim informacijama ujedno je i posljednja.

The Industry

Slično kao u Successionu, i u ovoj seriji je prisutna poslovna terminologija. A uz nju, i potraga protagonista za smislom postojanja, što je potaknuto velikom količinom droge i seksa. Radnja je smještena u svijetu investicijskog bankarstva u Londonu gdje pratimo skupinu nedavno diplomiranih studenata generacije Z (Myha‘la Herrold, Marisa Abela i Harry Lawtey), koji ulaze u brutalni svijet korporacije i toksičnu atmosferu bankarske industrije. Donose se odluke koje uzdižu ili ruše karijere - serija ima dvije sezone dok je treća u najavi, s Kitom Harringtonom i Sarah Goldberg kao novim likovima. Serija je dostupna na HBO Maxu.

Veep

Kreator Successiona Jesse Armstrong surađivao je na scenariju ove političke satire s redateljem "Veepa" Armadnom Iannuccijem. U ovom slučaju, radnja je smještena u sferu politike i prikazuje svu apsurdnost koju taj svijet nudi - zamislite lik Grega u Bijeloj kući. "Veep" više pripada u žanr komedije nego drame, a glavnu ulogu ima sjajna Julia Louis-Dreyfus.

The Great

Priča koja je prikupila puno pažnje i pohvala prati uspon Katarine Velike (Elle Fanning), od mlade zaljubljene djevojke do najdugovječnije vladarice Rusije. Činjenice nemojte shvaćati suviše ozbiljno jer je i sam kreator serije Tony Mcnamara nazvao seriju "antihistorijskom". Pratimo fikcionalizirani prikaz braka Katarine Velike i cara Petra III. (Nicholas Hoult), a ono što će vas privući je igra i odnos moći koji je tematiziran u komičnoj drami. Serija je originalno nastala u produkciji Hulua, no dostupna je za gledanje i na HBO-u.

Mad Men

Šezdesete godine prošlog stoljeća, New York dramatičnost, provokativnost. Radnja ove dobro poznate TV serije nagrađene sa 16 Emmy nagrada i 5 Zlatnih globusa prati živote nemilosrdnih muškaraca i žena zaposlenih u marketinškoj agenciji smještenoj na Aveniji Madison. Glavni protagonist je nemilosrdan ali i šarmantan lik Dona Drapera, koji je u ulozi kreativnog direktora spomenute agencije - najbolji je u svom poslu, no uskoro otkrivamo i njegove nesigurnosti, tajne iz prošlosti i obiteljske probleme.

Linker
17. travanj 2024 18:07