GLUMČEVA ISPOVIJEST

Austin Butler zbog snimanja ‘Elvisa‘ nije vidio obitelj tri godine

Butler je i ranije govorio o efektu koji je na njega imala uloga Elvisa. Priznao je da je gotovo u potpunosti ‘izgubio dodir‘ sa samim sobom i vlastitom osobnošću.

Američki glumac Austin Butler za Variety je otkrio da svoju obitelj nije vidio čak tri godine dok se pripremao za ulogu kralja rock and rolla u glazbenoj drami Elvis.

Austin je imao otprilike godinu i pol za pripremu prije nego što je počelo snimanje biografskog film redatelja Baza Luhrmanna.

"Pripremao sam se s redateljem Bazom Luhrmannom, a potom sam otputovao na snimanje u Australiju. Mjesecima nisam ni s kim razgovarao. Samo sam razmišljao o Elvisu i sve vrijeme sam ga imitirao", kazao je.

"Bio sam fokusiran isključivo na ulogu. Čak sam neprestano govorio poput njega pa sam jednom na isti način razgovarao telefonom sa svojom sestrom, a ona me upitala što mi je", ispripovijedao je u intervjuu Varietyju.

image

Elvis je ostvario zaradu od 276 milijuna dolara

GILBERTFLORES@BROADIMAGE/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Luhrmannov film dokumentira Presleyjev meteorski uspon do superzvijezde pedesetih godina prošlog stoljeća i istražuje složen odnos glazbene legende s njegovim menadžerom Tomom Parkerom kojega glumi Tom Hanks.

Butler je i ranije govorio o efektu koji je na njega imala uloga Elvisa. Priznao je da je gotovo u potpunosti ‘izgubio dodir‘ sa samim sobom i vlastitom osobnošću.

No istaknuo je da ni za čim ne žali i da je bio spreman učiniti sve kako bi film postigao uspjeh. U toj je namjeri uspio jer ‘Elvis‘ je ostvario zaradu od 276 milijuna dolara. U razgovoru za Variety je rekao i da mu je uloga Elvisa pomogla da izađe iz vlastite zone komfora.
"Ranije nisam plesao ni pjevao u javnosti jer sam bio vrlo sramežljiv", priznao je.

Linker
12. travanj 2024 08:55