Potvrđeno je

Avatar će imati još tri nastavka, opasnu ratnicu glumit će praunuka slavnog Charlieja Chaplina

Producent megauspješne filmske franšize Jon Landau otkrio je kako će se radnja u petom nastavku djelomično odvijati na Zemlji.

Dok film "Avatar: Put vode" i dalje dominira kino dvoranama svijeta i nastavlja skupljati dolare (s 2,13 milijardi dolara trenutačno je četvrti film svih vremena po zaradi, a prikazivanje još naveliko traje) sve je jasnija budućnost unosne franšize Jamesa Camerona. Megauspješni kanadski redatelj i producent već je zgotovio snimanje trećeg nastavka "Avatara" i dijelova četvrtog, a drugom dijelu ide toliko dobro u distribuciji diljem svijeta da je izgledno kako će se snimati i peti dio, prenosi Deadline.

Vulkanska rasa

Producent Avatara Jon Landau otkrio je obožavateljima u razgovoru za Empire nove detalje o tome što mogu očekivati u trećem dijelu, a i dalje. Ranije je još Cameron rekao da će u trećem dijelu predstaviti ne tako prijateljski raspoloženu rasu kao što su Na’vi. Sada je Landau nove "igrače" nazvao "ljudima pepela", a u Empireu su ih opisali kao "agresivnu, vulkansku rasu". Njihovu predvodnicu Varang glumit će Oona Chaplin, praunuka slavnog Charlieja Chaplina, koju smo zapamtili iz "Igre prijestolja".

image

Oona Chaplin predvodit će opasne vulkanske ratnike

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Skok na Zemlju

Landau nije previše toga otkrio, ali doznali smo da će Avatar 4 napraviti „golem vremenski skok”, što vodi do Avatara 5 čija će se priča djelomično odvijati na Zemlji. Kako će naš planet izgledati u tom svijetu? Fanovima, a i ostalima, poznato je da u filmu Zemlja umire, zato je Uprava za razvoj resursa i organizirala odlazak na daleku Pandoru, ne bi li ljudi na novom planetu stvorili sebi prikladno i održivo mjesto za život. Landau je rekao kako u filmu „prenapučenost i iscrpljivanje prirodnih resursa otežavaju život na Zemlji, ali nije im želja slikati turobnu sliku o tome kamo naš svijet ide”. Filmovi također govore o ideji da možemo promijeniti smjer, zaključio je.

Linker
17. travanj 2024 05:41