STEVESANDS/NEWYORKNEWSWIRE/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
Neprepoznatljiv

Bradley Cooper kao producent, režiser i glavni glumac: Objavljen prvi trailer za film "Maestro"

Stiže intrigantna priča o životu Leonarda Bernsteina, kompozitora i autora mjuzikla "U grad!" i "Priča sa zapadne strane".

Stiže intrigantna priča o životu Leonarda Bernsteina, kompozitora i autora mjuzikla "U grad!" i "Priča sa zapadne strane".

Više od godinu dana nakon što su objavljene prve fotografije sa seta, Netflix je izbacio i prvi trailer za film "Maestro" koji će premijeru imati u rujnu na Venecijanskom filmskom festivalu, a na ovoj ćemo ga platformi moći gledati tek od 20. prosinca. Drugi je to film čiju režiju potpisuje slavni glumac Bradley Cooper koji se prvi put u režiji okušao u filmu "Zvijezda je rođena" gdje je glumio s Lady Gagom.

Osim što je režirao film, Cooper je i jedan od producenata, a u tome su mu pomogla i brojna slavna imena poput Martina Scorsesea i Stevena Spielberga. Pritom je, baš kao i kod svog režiserskog prvijenca, na sebe uzeo i glavnu ulogu u kojoj utjelovljuje slavnog Leonarda Bernsteina, jednog od najvećih glazbenika svoga doba. Bernsteinovu suprugu, Feliciju Montealegre, glumi Carey Mulligan, a na popisu glumaca još se nalaze imena Maye Hawk u ulozi njihove kćerke Jamie te Sama Nivole u ulozi Alexandera Bernsteina.

image

Bradley Cooper za Netflix režirao je film "Maestro" o životu Leonarda Bernsteina

INSTAGRAM

Radnja filma prati karijeru i svakodnevicu te zamršenu ljubavnu priču koja je zapečatila život ovog slavnog glazbenika. Priča se proteže kroz duge trideset i dvije godine, odnosno od prvog susreta s budućom suprugom Felicijom preko njihovog 25 godina dugog braka i troje djece sve do njezine smrti 1978. godine. Dvije godine nakon nje umire i Leonard, a potom se objavljuje njeno pismo u kojem se nalazila potvrda onoga što se oduvijek naslućivalo - da je Bernstein zapravo homoseksualac te da je brakom pokušao zataškati svoju seksualnu orijentaciju. Razlog zataškavanja bilo je očuvanje njegove karijere u kojoj je osvojio sedam Emmyja, dva Tonyja i 16 Grammyja uključujući i onaj za životno djelo.

Osim same radnje o interesantnom životu ovog slavnog glazbenika, posebno fascinira i transformacija koju su likovi prolazili kroz čitav film. Naime, radnja prati višedesetljetno razdoblje što je bilo nužno popratiti i izgledom samih glumaca pa je velik dio tereta pao na vizažiste koji su oduševili svojim radom. Bradley Cooper prvo kao mladi, a potom i kao stari Bernstein gotovo je neprepoznatljiv, a sličnost sa stvarnim izgledom ove pokojne zvijezde je toliko frapantna da se pričalo i o korištenju protetike.

Linker
27. travanj 2024 21:49