SHUTTERSTOCK/GLORIA EDIT
film "Rumours"

Cate Blanchett i Alicia Vikander glume u novoj komediji, a ulogu ima i hrvatski glumac

Glumice su udružile snage u filmu "Rumors" koji bi trebao stići u kina ove godine, a trenutačno je postprodukciji. U filmu igra i Zlatko Burić koji se proslavio u danskom filmu "Trokut tuge".

Glumice su udružile snage u filmu "Rumors" koji bi trebao stići u kina ove godine, a trenutačno je postprodukciji. U filmu igra i Zlatko Burić koji se proslavio u danskom filmu "Trokut tuge".

Komedija "Rumours" očekuje se u kinima ove godine, a radnja filma prati sedam političkih vođa liberalnih država kako se izgube u šumi prije nego što se treba održati godišnji G7 summit, prenosi Deadline. Glavne uloge pripale su maestralnim glumicama - 54-godišnjoj Cate Blanchett i 35-godišnjoj Aliciji Vikander. Uz njih će također glumiti i hrvatski glumac Zlatko Burić koji se proslavio u danskom filmu "Trokut tuge" redatelja Rubena Östlunda. Uloga ruskog tajkuna Dimitrija 2022. godine donijela mu je prestižnu nagradu Europske filmske akademije za najboljeg glumca.

image

Zlatko Burić osvojio je prestižnu nagradu Europske filmske akademije

ANTONIO BALIĆ/CROPIX

Blanchett se proslavila kao kraljica Elizabeta I. u filmu "Elizabeta", a uspješnu filmsku karijeru nastavila je graditi u hvaljenim filmovima "Talentirani gospodin Ripley", "Avijatičar" i u filmovima iz franšize "Gospodar prstenova". Upravo joj je uloga kolegice Katherine Hepburn u filmu "Avijatičar" donijela Oscara za najbolju sporednu glumicu 2005. godine, a za najbolju glumicu je osvojila prestižan zlatni kipić 2014. godine za film "Jasmine French".

Švedsku glumicu Aliciju Vikander smo imali priliku upoznati u ekranizaciji poznatog ruskog romana "Anna Karenjina" iz 2012. godine. Slavu je stekla u filmu "Dankinja" gdje je glumila s britanskim glumcem Eddiejem Redmayneom, a uloga joj je donijela i Oscara za najbolju sporednu glumicu 2016. godine. Zapažene uloge ostvarila je u filmovima "Šifra U.N.C.L.E.", "Jason Bourne" , a naslijedila je ulogu Angeline Jolie Lare Croft u "Tomb Raideru".

image

Alicia Vikander i Cate Blanchett

OLIVIER BORDE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Nedavno je završeno snimanje i u post-produkciji je, a osim Vikander i Blanchett društvo na filmskom platnu pravit će im kanadski glumac Roy Dupuis, kojeg pamtimo iz serije "Nikita", Charles Dance, najpoznatiji po ulozi Tywina Lannistera u HBO-ovoj uspješnici "Igra prijestolja", Denis Ménochet iz filma "Nemilosrdni gadovi", Nikki Amuka-Bird, koja se proslavila horor filmom "Netko kuca na vrata kolibe", talijanski glumac Rolando Ravello iz filma "Savršeni stranci" i japanski glumac Takehiro Hira, kojeg pamtimo iz filma "Gran Turismo".

Linker
27. travanj 2024 21:56