PROFIMEDIA
HBO POSLASTICE

Dobre vijesti za ljubitelje fantasyja: Stiže serija o Harryju Potteru i nova ‘Igra prijestolja‘

Warner Bros je u pregovorima s J.K. Rowling da se pridruži projektu kao producentica, a HBO aktivno razmatra snimanje novog prednastavka ‘Igre prijestolja‘.

Warner Bros je u pregovorima s J.K. Rowling da se pridruži projektu kao producentica, a HBO aktivno razmatra snimanje novog prednastavka ‘Igre prijestolja‘.

Iako je filmska franšiza o Harryju Potteru ostvarila nevjerojatan uspjeh i zaradu od gotovo osam milijardi dolara, mnogi obožavatelji knjiga o mladom čarobnjaku smatrali su kako su neki od najzanimljivijih zapleta zanemareni i pojednostavljeni na filmskom platnu. No čini se kako bi i oni uskoro mogli doći na svoje jer snimanje TV serije o Harryju Potteru, koja bi mogla zaroniti mnogo dublje u složeni čarobnjački svijet, nikada nije bilo izvjesnije.

Već se dugo šuška kako HBO Max planira snimiti seriju baziranu na megapopularnim knjigama J.K. Rowling, a Deadline doznaje su trenutačno blizu rješavanja posljednje prepreke na tom putu - ugovora sa samom autoricom, koja ima kreativnu kontrolu nad bilo kakvim iskorištavanjem njezinog rada.

image

Harry Potter i darovi smrti

WARNER BROS. HEYDAY FILMS/AFP/PROFIMEDIA WARNER BROS. HEYDAY FILMS/AFP/PROFIMEDIA

Kako doznaje Deadline, Warner Bros je u pregovorima s Rowling da se pridruži projektu kao producentica. Kad se ona uključi, očekuje se da će projekt, koji je u početnim fazama, tražiti pisca. Ideja je da se svaka sezona potencijalne TV serije fokusira na jednu od knjiga o Harryju Potteru, kojih je ukupno sedam.

No serija o Harryju Potteru nije jedini HBO-ov projekt koji bi uskoro mogao obradovati ljubitelje fantasyja. Variety je ovoga tjedna ekskluzivno doznao kako se na streaming platformi aktivno raspravlja o novom prednastavku "Igre prijestolja", čija će radnja pratiti osvajanja prvog kralja Westerosa, Aegona Targaryena.

Navode kako je projekt u vrlo ranoj fazi i trenutačno nema pisca, no kako izvori tvrde da je potraga u tijeku jer HBO želi što prije krenuti sa snimanjem. Postoji i mogućnost da HBO i Warner Bros. najprije proizvedu dugometražni film, koji bi zatim vodio u potencijalnu seriju.

Radnja bi trebala obuhvatiti događaje koji su se odigrali otprilike 300 godina prije onih iz "Igre prijestolja", kada su Aegon i njegove sestre, Visenya i Rhaenys, upotrijebili svoju vojsku i tri zmaja kako bi osvojili šest od sedam kraljevstava Westerosa, s izuzetkom Dornea.

Linker
28. travanj 2024 16:42