ŽIVOT DIVE

Dokumentarac o Celine Dion stiže na Amazon Prime

Dokumentarni film "I Am: Celine Dion" popratit će njezinu uspješnu karijeru, ali i privatan život s posebnim fokusom na tešku dijagnozu.

Kanadska glazbena diva Celine Dion dobit će dokumentarni film "I Am: Celine Dion" za koji je sada otkriveno da će se prikazivati na streaming platformi Amazon Prime - točan datum još nije otkriven.

Radi se o autoriziranom dokumentarnom filmu u kojem će Celine otkriti sve o svojoj uspješnoj karijeri i privatnom životu, a poseban fokus je stavljen na njezinu borbu s teškom dijagnozom. Naime, pjevačici je dijagnosticiran sindrom ukočene osobe (SPS - Stiff Person Sindrom), rijetka neurološka bolest od koje oboli jedna na milijun osoba. Sindrom joj je dijagnosticiran prije dvije godine, a karakterizira ga ukočenost mišića u trupu i udovima te povećana osjetljivost na podražaje kao što su dodir i buka. Zbog dijagnoze je 55-godišnja pjevačica morala otkazati svoje nastupe u 2023. godini.

Dokumentarac je sniman u potpunoj suradnji s njom u nešto više od godine dana, a pjevačica je naglasila kako joj je važno da ovim filmom poveća svijest o ovoj malo poznatoj bolesti.

"Ovih nekoliko godina bilo je izuzetno izazovno za mene. Prošla sam put od otkrivanja dijagnoze do učenja kako se s njome nositi i zaključka da ne želim da me bolest definira. Tijekom izbivanja zbog bolesti odlučila sam da želim dokumentirati dio svog života kako bih pomogla drugima s istom dijagnozom", stoji u izjavi Celine Dion.

Dokumentarac je nastao pod redateljskom palicom Irene Taylor, a produkcijske kuće koje stoje iza projekta su Sony Music Vision u partnerstvu s aSony Music Entertainmentom i Vermilion Films. "I Am: Celine Dion" bit će dostupan u preko 240 zemalja diljem svijeta za gledanje.

image

Poznatoj pjevačici dijagnosticiran je sindrom Stiff Person ​

MEHDI TAAMALLAH/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Celine Dion započela je s pjevanjem kao dijete, a slavu je stekla s pjesmama "All by Myself", "Because You Loved Me", "The Power of Love", "My Heart Will Go On" i brojnim drugima. Godine 1988. Celine Dion je predstavljala Švicarsku na Eurosongu i pobijedila s pjesmom "Ne partez pas sans moi". Što se tiče privatnog života bila je u sretnom braku sa suprugom i menadžerom Renéom Angélilom s kojim je dobila trojicu sinova - 22-godišnjeg René-Charlesa i 13-godišnje blizance Nelsona i Eddyja. Rene je preminuo 2016. godine u 74. godini života.

image

Celine Dion i suprug René Angélil

MOUSSE-TAAMALLAH/ABACA/SHUTTERSTOCK
Linker
20. travanj 2024 02:45