Trilogija u planu

Drugi je odgođen, no redatelj filmova ‘Dine‘ nada se trećem nastavku: ‘Postoje riječi na papiru‘

Iako je premijera drugog nastavka odgođena za sljedeću godinu, redatelj Denis Villeneuve nada se ostvarenju sna da snimi trilogiju.

Redatelj filma “Dina”, Denis Villeneuve najavio je snimanje trećeg dijela epske znanstveno-fantastične franšize, temeljene na istoimenom romanu iz 1965. Izjavio je kako mu je to san: “Reći ću, postoje riječi na papiru. Uspjeti napraviti trilogiju, to bi bio san”.

Villeneuve je za Empire otkrio da je ideja scenarij trećeg nastavka napisati tako da prati radnju drugog romana iz 1969. “Dune Messiah” kako bi odgovarao viziji autora Franka Herberta. “Drugi nastavak napisan je kao reakcija da su ljudi glavnog lika doživjeli kao heroja, što nije ono što je [autor Frank Herbert] želio učiniti”, objasnio je redatelj. Također je napomenuo da će realizacija trećeg nastavka biti njegov posljednji film u franšizi jer kako kaže nakon romana “Dune Messiah” knjige postaju "više ezoterične".

Drugi nastavak filma nastavlja gdje je prvi stao, a pratit će mitsko putovanje Paula Atreidesa koji se pridružuje Chani i narodu Fremen na ratnom putu osvete urotnicima koji su uništili njegovu obitelj. Lik Paula Atreidesa ponovno glumi Timothee Chalamet, a lik Chani glumi Zendaya - njezin lik u drugom dijelu trebao bi imati veću ulogu.

U filmu “Dune: Part Two” vraćaju se Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Javier Bordem, Josh Brolin, Stellan Skarsgård i Charlotte Rampling. Glumačkoj postavi pridružuju se i nova lica, Florence Pugh, Austin Butler, Léa Seydoux, Christopher Walken i Tim Blake Nelson. Drugi film najavljen je samo nekoliko dana nakon premijere “Dine” u listopadu 2021., a prvotno je trebao imati premijeru 3. studenog 2023. no štrajk u Hollywoodu odgodio je premijeru na 15. ožujak 2024.

Linker
19. travanj 2024 12:26