‘Ratnik svjetla‘

Drugo lice Mile Kekina: Pogledajte urnebesnu trominutnu crnu komediju

Novi album koji Mile Kekin sprema stiže na proljeće ove godine kada Mile kreće na turneju sa svojim novim peteročlanim bendom.

Stigao nam je pravi "Ratnik svjetla" u liku i djelu Mile Kekina. Drugi je to singl s nadolazećeg Kekinovog albuma kojim najavljuje povratak žestokom zvuku i otrovnoj angažiranoj lirici. "‘Ratnik svjetla‘ je stigao da ti za smiješnu cijenu od jednog klika podari rendgen oči kojima ćeš raskrinkati tajne centre moći, jer zašto bi ti bio pijun, samo jedan od milijun kad možeš biti Ratnik svjetla i Božja metla", kazao je Mile. Ova urnebesna trominutna crna komedija u režiji maestra Filca pokazuje Ratnika svjetla u punom radnom zanosu.

"‘Ratnik svjetla‘ će dokazati da sve činjenice mogu biti alternativne dok su laži uvijek profitabilne. U vremenima kada algoritmi, ali i mediji isti prostor daju šarlatenima i stručnjacima, svatko može biti svašta, granica je samo mašta", zaključio je Kekin za kraj Novi album koji Kekin sprema pojavit će se na proljeće ove godine kada Mile kreće na turneju sa svojim novim peteročlanim bendom. Najavljuje opsežan repertoar koji će uključivati pjesme iz svih perioda njegove tridesetogodišnje karijere.

image

‘Ratnik svjetla‘

PRESS

Nakon što su Kekin i njegov bend Hladno pivo ove jeseni odsvirali posljednje koncerte prije dulje stanke, pjevač kao što je i najavio radi na svojoj solo karijeri. "Ja ću svirati u drugoj kombinaciji druge pjesme. I na neki način to je dobro za svakog, da malo promjeni okruženje. Imam gotov album i jedva čekam da izađe i da svi to čuju", kazao nam je Kekin u razgovoru prošlog kolovoza. Izlazak albuma najavio je za ožujak ove godine, a upravo pjesma i spot "Ratnik svjetla", najavljuju to izdanje.

image

Mile radi na solo karijeri

BRUNO KONJEVIC/CROPIX

Prije izlaska solo albuma, također je objavio pjesmu i slikovnicu "Mala". Tada nam je objasnio da su ta djela izravno ispirirana njegovom kćeri. "Prvo je naravno bila pjesma. Posvetio sam je prvenstveno svojoj kćerki i pomalo svim onima kojima stalno govore kako da se oblače, šišaju, izgledaju, kako da govore da budu primjerene i skladu s konvencijama koje su često same sebi smisao. Mislim da se tema tiče svih nas, ne samo djece. Onda je ta moja Mala preko zajedničkog prijatelja došla do Tomislava Torjanca našeg poznatog ilustratora dječjih slikovnica. On je taj koji je mojoj Maloj poklonio izgled i karakter i hvala mu na tome, jer istina jest da jedna slika govori tisuću riječi ili barem stotinjak stihova", ispričao je Mile Kekin u razgovoru za Gloria.hr.

01 - Modified: 2022-11-11 17:00:00 - Feat.: 0 - Title: Kekin predstavio slikovnicu: ‘Posvetio sam je kćeri i svima kojima govore kako da izgledaju‘ 02 - Modified: 2022-08-26 14:00:00 - Feat.: 0 - Title: Mile Kekin sprema solo album, a sad će se baviti i nečim pomalo neočekivanim
01 - Modified: 2022-11-11 17:00:00 - Feat.: 0 - Title: Kekin predstavio slikovnicu: ‘Posvetio sam je kćeri i svima kojima govore kako da izgledaju‘ 02 - Modified: 2022-08-26 14:00:00 - Feat.: 0 - Title: Mile Kekin sprema solo album, a sad će se baviti i nečim pomalo neočekivanim
Linker
10. ožujak 2023 21:02