Ostani tu

Ekskluzivna premijera spota! Mirna Škrgatić predstavlja ljubavnu priču s fatalnim krajem

Kantautorica je predstavila novu pjesmu i najavila drugačiji zvuk na svom novom albumu, a kako nam je rekla, smatra da je kod glazbenika poželjna stalna reinvencija zvuka.

Glazbenica i autorica Mirna Škrgatić predstavlja dašak novog zvuka. Premijerno pogledajte spot za njenu novu pjesmu "Ostani tu". Neobičan video napravljen je poput malog filma, a u njemu se pojavljuju i poznat glumci, dok za pjesmu Mirna kaže da predstavlja zaokret u njenom glazbenom smjeru.

"Ostani tu je ljubavna priča s fatalnim završetkom. Govori o svojevrsnoj ‘crnoj udovici‘ koja ne želi ostati sama, ali ipak svakog svog partnera na kraju udavi, što se može shvatiti doslovno i metaforički", rekla nam je Mirna.

Nakon dva albuma, ovom pjesmom najavljuje treći - u kojem će se stilski odmaknuti od svega što smo do sada mogli čuti od nje. Na tom putu veliku je pomoć imala u hvaljenom domaćem producentu Tomislavu Franji Šušku.

"Počela sam pisati takve pjesme koje su same po sebi vodile u to, a za novi zvuk je vrlo zaslužan moj novi producent Tomislav Franjo Šušak koji je vrlo brzo shvatio u kojem smjeru želim ići. Mislim da je poželjna stalna reinvencija kod glazbenika, tako da će moj treći album imati svakako drugačiji zvuk od prethodnog, koji se isto tako zvukovno prilično razlikuje od mog prvijenca", objasnila je.

image

Mirna Škrgatić najavila je novi zvuk koji je predstavila pjesmom ‘Ostani tu‘

IRA&JOHN

U stvaranju pjesme sudjelovala je i Mirnina dobra prijateljica Ivana Kindl, koja je u pjesmi otpjevala prateće vokale.

"Moja draga dugogodišnja prijateljica Ivana Kindl predložila je da ih ona snimi, što je dodatno obogatilo pjesmu jer se naši glasovi jako lijepo slažu bojom i jako sam zadovoljna krajnjim rezultatom”, otkrila je Mirna.

Za stvaranje novih pjesama, kaže Mirna, krivi su Beatlesi. Naime za vrijeme pandemije, zbog očitih okolnosti, imala je vremena više nego inače tako je pogledala dokumentarac Get Back koji se sastoji od tri nastavka u trajanju po osam sati. Film prati Beatlese za vrijeme snimanja njihovog albuma Let it be. Naša je glazbenica gledajući Johna, Paula, Georgea i Ringa kako svaki dan tri tjedna rade na glazbi i praktički žive u studiju, došla želja da sjedne za klavir i samo - radi.

"Za razliku od prošlog albuma, moram reći kako Beatlesi ovaj put nisu utjecali zvukovno, već me dokumentarac o njihovom radu inspirirao da i ja sjednem svaki dan uz klavir i zbilja radim te isprobavam nove ideje, umjesto da čekam da me ‘posjete muze‘. Primijetila sam kako mi takav način rada odgovara i da sam tako zbilja produktivnija nego inače", objasnila je.

image
IRA&JOHN

Nova pjesma najava je i njenog novog studijskog albuma, koji možemo očekivati tijekom sljedeće godine. A pjesmu predstavlja posebnim videospotom, kojeg premijerno možete pogledati na Gloria.hr

"Redatelj Vanja Vascarac je u ovoj pjesmi prepoznao moment njemu neke bliske priče i ugođaja, možda čak i neke filmske inspiracije, te je dio tih svojih aspiracija iskoristio za ovaj pomalo žanrovski spot. Naime, spot se naslanja na estetiku i atmosferu horora, što je svakako novitet i zanimljivost koju inače nemamo prilike gledati u našim domaćim videospotovima", objasnila je glazbenica.

image

Mirna u spotu glumi ‘crnu udovicu‘

PRESS

Kadrove su snimili u jednoj noći na nekoliko lokacija u Zagrebu, a dio su dosnimili u studiju. Uz Mirnu u spotu se pojavljuju brojne žene i tri poznata glumca. "Uz mnoštvo statistica, u spotu su u ulogama mojih ‘žrtava‘ sudjelovali i naš popularni glumac i aktualni sudionik showa Zvijezde pjevaju Domagoj Janković, moj prijatelj i glazbeni kolega, frontman benda Detroit Groove Gang, Bojan Đurđević A.K.A Jim July te kao šećer na kraju, moj dečko Miran Kurspahić, kojeg mislim da ne moram posebno predstavljati", kroz smijeh dodaje kantautorica.

Finalnim djelom zadovoljan je i redatelj. "Inspiriran starim talijanskim filmovima Daria Argenta htio sam napraviti pomaknutu female-empowered priču o neobičnom sestrinstvu. Želio sam se suprotstaviti gomili klišeja koji vladaju našom scenom glazbenih spotova", kaže Vanja Vascarac.

Linker
23. travanj 2024 16:20